logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prosty odbiornik CB na jeden kanał-Czy sobie poradze

wiech15 16 Cze 2006 21:42 2566 4
REKLAMA
  • #1 2735179
    wiech15
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam!
    Czy jak poczatkujacy amator(znajacy mniej wiecej podstawy elektroniki)poradze sobie ze złożeniem tego odbiornika przedstawionego w załaczniku.Czy nie bedzie problemu z dostaniem czesci do jego budowy.Z gory dziekuje.
    Załączniki:
    • 40_12b.pdf (176.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2735247
    Paweł Sq6dxp
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam,obejrzałem opis tego prostego urządzenia do odbioru w paśmie cb i myśle ze powinieneś sobie poradzić ze złożeniem,układ nie wygląda na skomplikowany,jeśli cena nie jest zabójcza to temat godny wyzwania,pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 2736353
    kuraś
    Poziom 13  
    Ocena: 33
    Witam kolego. Jakiś czas temu postanowiłem złożyć sobie identyczny układ z tym że ściągnięty z elektrody. Jedyny problem jaki mam to zakup kwarca 26,730 MHz (kanał 19). Może któryś z kolegów nam pomoże skąd go zdobyć albo jak przerobić układ żeby go zastąpić innym kwarcem.
  • REKLAMA
  • #4 2736618
    marcin_kozlowice
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Cytat:
    tak troche zmienie temat otoz ostatnio widzialem walkie-talkie ktore pracuje na jednym kanale cb z tego co pamietam jest to kanal 15 emisja FM a kanaly mozna zmieniac po przez zmiane kwarca wewnatrz radia.

Nie kanał 15 tylko 27,140 a to jest tzw. dziura (aczkolwiek w paśmie CB). A kanały tak jak napisali koledzy można zmieniać poprzez zmianę kwarcu.
  • #5 2740498
    SP8JUX
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 295
    wiech15 napisał:
    Czy nie bedzie problemu z dostaniem czesci do jego budowy...

Jeśli zdobędziesz odpowiedni kwarc - podane kwarce w opisie pracują w piątkach!!!

Marek
REKLAMA