Witam,
Moj TV czasami mrugal na czerwono i sie wylaczal, wiem ze te typy tak maja i mozna to skorygowac odpowiednim zmasowaniem. Jednak ostatnio kolory sie poje....
wszystkie skladowe RGB sa widoczne, ale z osobna - tzn. czerwony jest ciemny, zielony i niebieski chyba w normie, ale jak zapodam pomaranczowy lub fiolet to sa blade jakby mieszanie kolorow nie dzialalo albo co ? Zaraz po wystapieniu usterki czyc bylo dziwny smrodzik. Probowalem korygowac brak czerwonego trybem serwisowym (zjechalem G i B , podkrecilem R zeby sie chociaz mecz dalo obejrzec) ale teraz jest coraz gorzej i juz nawet w trybie serwisowym mam zablokowana mozliwosc zmiany G i B.
Czytalem ze to objawy padajacego kineskopu, ale chce mu dac szanse
Co z tym trymerem, ma on jakis numer? mam schemat ale nie wiem jak oznaczany jest trymer i niestety nie wiem jak on wyglada. Pomozcie poczatkujacemu. Czy trymer jest do kazdej skladowej RGB czy jest tylko jeden?
Dzieki za pomoc.
Moj TV czasami mrugal na czerwono i sie wylaczal, wiem ze te typy tak maja i mozna to skorygowac odpowiednim zmasowaniem. Jednak ostatnio kolory sie poje....
Czytalem ze to objawy padajacego kineskopu, ale chce mu dac szanse
Dzieki za pomoc.