Chcem zbudowaĆ kolumny głośnikowe spodobały mi się jedne ale są bardzo drogie... Więc postanowiłem je zbudowaĆ ale nie wiem jak i gdzie znaleźĆ do niech budowę i głośniki, znaczy przypadkowo znalazłem taką firmę STX i wydaje mi się że mają dośĆ rozsądne ceny więc planuje zbudowaĆ kolumny na nich. Kolumny mają służyĆ do nagłaśniania kameralnych imprez w moim salonie podaje wymiary mojego salonu 14x7x2,5m jest on dośĆ durzy ale prawie przez długośĆ całego mojego
domu..(odchodzi jeszcze przedsionek)
A i najważniejsze proszę tylko o ocenę czy kolumny są dobrze wybrane do moich potrzeb a i proszę o obliczenie obudowy do głośników które zaraz podam znaczy tylko projekt ponieważ oddam go do stolarni a oni wykonają mi skrzynie...
Jeżeli się nie mylę tam są dwa niskotonowe na reszcie się nie znam.
Podaję głośniki do jednej kolumny(proponowane)
2x
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=0&vSubPage=60&vItemDB=itemdb
GDN-32-150-8-SC albo GDN-32-150-4-SC które lepsze??
i resztę prosił bym o doradzenie bo się za bardzo nie znam....
Jeszcze jakieś tunele bas refleks i głośniki średnio albo wysokotonowe..naprawde nie wiem jaki.
Podaje jak kolumny miały by wyglądaĆ niekoniecznie identycznie ale podobnie.:
Tak:
Albo tak:
Pozdrawiam
domu..(odchodzi jeszcze przedsionek)
A i najważniejsze proszę tylko o ocenę czy kolumny są dobrze wybrane do moich potrzeb a i proszę o obliczenie obudowy do głośników które zaraz podam znaczy tylko projekt ponieważ oddam go do stolarni a oni wykonają mi skrzynie...
Jeżeli się nie mylę tam są dwa niskotonowe na reszcie się nie znam.
Podaję głośniki do jednej kolumny(proponowane)
2x
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&vMenuItem=0&vSubPage=60&vItemDB=itemdb
GDN-32-150-8-SC albo GDN-32-150-4-SC które lepsze??
i resztę prosił bym o doradzenie bo się za bardzo nie znam....
Jeszcze jakieś tunele bas refleks i głośniki średnio albo wysokotonowe..naprawde nie wiem jaki.
Podaje jak kolumny miały by wyglądaĆ niekoniecznie identycznie ale podobnie.:
Tak:
Albo tak:
Pozdrawiam