witam wiecie może jaka może być przyczyna że niemożna zaryglować zamkow w omedze b z 97r zamyka z pilota normalnie domykanie szyb terz dziala z kluczyka też wszysko ok tylko przestal ryglować
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamHeroses napisał:-nie wiem po co rozpisujesz się o szybach,chodzi to o ile dobrze zrozuniałem o ryglowanie zamka centralnego,tak,żeby po wybiciu szyby nie dało się otworzyć samochodu od środka?Żeby to działało to każda szyba na włączonym zapłonie powinna po jednokrotnym naciśnięciu przycisku automatycznie zjeżdżać na sam dół lub na samą górę jeśli tak się nie dzieje musisz zrobić to co napisałem powyżej (przysłuchaj się po pewnym czasie gdy szyba zjedzie na dół lub górę a ty trzymasz przycisk słychać pyknięcie w drzwiach w każdych musi być takie samo.)
norbert.s. napisał:Heroses napisał:-nie wiem po co rozpisujesz się o szybach,chodzi to o ile dobrze zrozuniałem o ryglowanie zamka centralnego,tak,żeby po wybiciu szyby nie dało się otworzyć samochodu od środka?Żeby to działało to każda szyba na włączonym zapłonie powinna po jednokrotnym naciśnięciu przycisku automatycznie zjeżdżać na sam dół lub na samą górę jeśli tak się nie dzieje musisz zrobić to co napisałem powyżej (przysłuchaj się po pewnym czasie gdy szyba zjedzie na dół lub górę a ty trzymasz przycisk słychać pyknięcie w drzwiach w każdych musi być takie samo.)
Dodano po 11 [minuty]:
masz prawdopodobnie wpięty alarm do przewodów brązowo-czerwony zamknij,brązowo-biały otwórz i brązowo-czarny domykanie szyb,a że by uzyskać ryglowanie potrzeba alarmu dającego dwa impulsy masowe,pierwszy krótki zamykający a drugi dłuższy ryglujący i dociągający szyby,podpinasz się wtedy nie do brązowo-czerwonego i brązowo-czarnego ale wszystko realizujesz na jednym,o ile się nie mylę czerwono-niebieskim przewodzie.