Przeczytałem FAQ o usdostępnianiu netu, z tym w ze w wiekszosci sa tam opisane sytuacje gdzie sygnal idacy do kompa ma ograniczenie do jednego MAC adresu. I poprawcie mnie teraz jezeli zle cos zrozumialem: ze jezeli jest takie ograniczenie to jak podlacze drugiego kompa z inna karta sieciowa (wprowadzajac ip dns itd) to nie bedzie dzialac???? jezeli tak jest tzn ze ja mam wlasnie na odwrot, bo podlaczam innego kompa z inna karta sieciowa i wszystko hula (necik). I teraz mam pytanie czy w takim przypadku jak chce net podzielic to wystarczy mi switch?? i czy przy takim polaczeniu bede mogl z jednego kompa ograniczyc transfer na drugim kompie??
p.s jestem w sieci osiedlowej, mamy prywatnego dostawce internetu sygnal idzie skretka i na obu kompach jest XP pro sp2, moj ip zacyzna sie od
10.100...
p.s.2 dodam jeszcze ze zalezy mi na tym zeby na kazdym z kompow mogl dzialac internet bez wlaczania obu
Bardz prosze o odpowiedz, pozdrawiam
p.s jestem w sieci osiedlowej, mamy prywatnego dostawce internetu sygnal idzie skretka i na obu kompach jest XP pro sp2, moj ip zacyzna sie od
10.100...
p.s.2 dodam jeszcze ze zalezy mi na tym zeby na kazdym z kompow mogl dzialac internet bez wlaczania obu
Bardz prosze o odpowiedz, pozdrawiam