Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Access Point Edimax EW-7203APg mały problem

mpn103 26 Jun 2006 19:49 2449 4
  • #1
    mpn103
    Level 34  
    Witam serdecznie.
    Mam od wczoraj mały problem z w/w AP.
    Otóż chodzi o to że zmieniło mu się SSID na AP31-NEW-000e2e559406 i nie można w żaden sposób się na niego dostać przez przeglądarkę na domyślny adres nawet po resecie.
    Jak się go zresetuje to ustawia się spowrotem AP31-NEW-000e2e559406 i kanał 10.
    Spotkał sie ktoś z takim objawem?

    Załącze screena:
  • #2
    mbo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    mpn103 wrote:
    Witam serdecznie.
    Mam od wczoraj mały problem z w/w AP.
    Otóż chodzi o to że zmieniło mu się SSID na AP31-NEW-000e2e559406 i nie można w żaden sposób się na niego dostać przez przeglądarkę na domyślny adres nawet po resecie.
    Jak się go zresetuje to ustawia się spowrotem AP31-NEW-000e2e559406 i kanał 10.
    Spotkał sie ktoś z takim objawem?

    Załącze screena:


    Wygląda to na uszkodzenie pamięci, w której trzyma ustawienia.
  • #3
    mpn103
    Level 34  
    Jest na to jakaś rada?
  • #4
    O_z_O_n
    Level 2  
    Witam też męczyłem się z tym problemem kilka dni i odpowiedzią jest właśnie to że po twardym resecie zmieniają się ustawienia AP należy wpisać tak jak to podpowiada idepopizze


    idepopizze napisał:
    Żeby nie zapomnieć a może komuś się to przyda napiszę co zrobić żeby się do niego dostać

    Po twardym resecie AP:

    Ustaw adres komputera
    Adres IP: 192.168.0.10
    Maska podsieci: 255.255.255.0

    W opcjach przeglądarki wyłacz obsługe serwera Proxy

    Wklep w przeglądarce adres:
    http://192.168.0.1
  • #5
    mpn103
    Level 34  
    Głupoty Waćpan gada...