logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault '99 - Radio wyświetla code i nie zapamiętuje stacji

jaro70 27 Cze 2006 19:19 1770 6
REKLAMA
  • #1 2769080
    jaro70
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    W renault 99r. na wyświetlaczu "code" . Po zmianie jednej cyferki w oryginalnym wsadzie pamięci gra bez kodu,ale na wyświetlaczu dalej napis "code" i radio nie zapamiętuje stacji.Proszę o sugestie.

.
  • REKLAMA
  • #2 2769397
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Urok partackiego rozkodowania. Zrób to jak należy wracając do oryginału. Cóż, takich mamy fachowców, wie co zmienić a zrobić normalnie nie potrafi.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2769474
    jaro70
    Poziom 14  
    Zapisałem jeszcze raz to samo innym programem (wcześniej Pony ) i pamięć wróciła ,jutro sprawdzę w samochodzie wyświetlacz.
  • REKLAMA
  • #4 2770164
    SlaweK
    Poziom 43  
    Program, jeśli weryfikuje zapis nie ma nic do tego, ważna jest kolejność w właściwie ta zmiana w pamięci. Po kiego czorta wyłączałeś kod, nie można było go odczytać i co najwyżej poczekać trochę na możliwość wpisania kodu a było by jakby nikt nie ruszał radia. Wróć do oryginału i zrób to jak należy.

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 2772594
    jaro70
    Poziom 14  
    Właściciel sobie życzył.Patrząc teraz na moje problemy, to nie warto było.wracam do oryginału.Mam pytanie czy licznik błędów znajduje się w komórce #7EE i jaki zapis bez błędu ?
  • #6 2773286
    SlaweK
    Poziom 43  
    Nie słuchaj właścicieli, co najwyżej powiedz że nie można. Tak, ale i w następnej też ale z głowy nie pamiętam ile tam ma być 2012 czy jakoś tak. A można wyłączyć ale trzeba to zrobić w pewnej kolejności a nie bezkarnie podmieniać wsady i komórki ;)

SławeK
  • #7 2778694
    jaro70
    Poziom 14  
    Tak ,jakoś zamieniałem kilka razy,ale tu powrót do oryginału mi się nie wyszedł zapisałem inny plik,który kiedyś sczytałem .Dorzucam go do postu .Na tym radio działa ok.Dziękuję za zainteresowanie -koniec tematu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W radiu Renault z 1999 roku na wyświetlaczu pojawia się napis "code" i radio nie zapamiętuje stacji po modyfikacji jednej cyfry w oryginalnym wsadzie pamięci. Próba wyłączenia kodu zabezpieczającego poprzez zmianę wsadu nie przyniosła pełnego efektu – radio działa bez kodu, ale wyświetlacz nadal pokazuje "code" i nie zapisuje stacji. Zalecane jest przywrócenie oryginalnego wsadu pamięci i wykonanie modyfikacji zgodnie z właściwą kolejnością, ponieważ nieprawidłowe podmiany wsadów i komórek mogą powodować błędy. Licznik błędów znajduje się w komórce #7EE, jednak dokładna wartość zapisu bez błędu nie jest pamiętana. Ostatecznie przywrócono oryginalny plik wsadu, na którym radio działa poprawnie bez wyświetlania kodu i z zapamiętywaniem stacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA