po włożeniu" wsadu bez kodu" radio i magnetofon graja,jednak co sekundę pika np.jak przy włączonym ta [nie mam do niego wyświetlacza] prosze o sugestie.
A po co było podstawiać bina i partaczyć radio. Cięzko powiedzieć jaka funkcja może być włączona ale najlepij wstaw starego orginalnego bina i zablokuj w nim kod. To będzie najlepsze rozwiązanie.
Dokładnie tak. Należy unikać podkładania całej pamięci chyba ze nie ma innego wyjścia ale nawet wtedy lepiej zgrać orginalną zawartość i zachować bo można sie czasem zdziwić. Kilka razy sam sie zdziwiłem.
Powalcz z tą uszkodzoną (orginalną) kostką, by pokazała co ma w sobie.To jest możliwe nawet gdy odkruszy się parę nóżek.Robiłem to już niejednokrotnie gdy powierzyłem wylut praktykantowi.
Po włożeniu wsadu bez kodu do radioodtwarzacza Renault 22DC449/62E radio i magnetofon działają, jednak co sekundę pojawia się sygnał dźwiękowy (pik), podobny do tego przy włączonym zabezpieczeniu kodowym, mimo braku wyświetlacza. Problem wynika z nieprawidłowej zawartości pamięci EPROM po podmianie pliku binarnego (bina). Zaleca się przywrócenie oryginalnego pliku binarnego z poprawnym kodem zabezpieczającym, unikając podkładania całej pamięci bez zachowania oryginału. W przypadku uszkodzenia oryginalnej kości EPROM warto podjąć próbę jej naprawy lub odczytu zawartości, nawet jeśli nóżki są częściowo uszkodzone, aby odzyskać prawidłowe dane i uniknąć błędów sygnalizowanych pikaniem. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.