logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

radioodtwarzacz Renault 22DC449/62E - problem po usunięciu kodu

pawel 08 Lut 2006 17:34 1522 6
REKLAMA
  • #1 2276813
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 41
    po włożeniu" wsadu bez kodu" radio i magnetofon graja,jednak co sekundę pika np.jak przy włączonym ta [nie mam do niego wyświetlacza] prosze o sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 2277126
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    A po co było podstawiać bina i partaczyć radio. Cięzko powiedzieć jaka funkcja może być włączona ale najlepij wstaw starego orginalnego bina i zablokuj w nim kod. To będzie najlepsze rozwiązanie.
  • REKLAMA
  • #3 2277600
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 65
    Dokładnie tak. Należy unikać podkładania całej pamięci chyba ze nie ma innego wyjścia ale nawet wtedy lepiej zgrać orginalną zawartość i zachować bo można sie czasem zdziwić. Kilka razy sam sie zdziwiłem.
  • REKLAMA
  • #4 2279722
    olecki
    Poziom 27  
    Ocena: 54
    pik pik to zawartosc nieprawidlowa...pomieniaj na oryginale cyferki i bedzie oki...
  • REKLAMA
  • #5 2326339
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 41
    to znaczy na jakie cyferki?zrobiłem byka bo rozwaliłem przy wylucie orginalny eprom
  • #6 2327029
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1176
    Kolega :arrow:olecki miał na mysli cyferki w oryginale.Ty podłożyłeś bina i teraz jest problem.
  • #7 2328745
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Powalcz z tą uszkodzoną (orginalną) kostką, by pokazała co ma w sobie.To jest możliwe nawet gdy odkruszy się parę nóżek.Robiłem to już niejednokrotnie gdy powierzyłem wylut praktykantowi.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po włożeniu wsadu bez kodu do radioodtwarzacza Renault 22DC449/62E radio i magnetofon działają, jednak co sekundę pojawia się sygnał dźwiękowy (pik), podobny do tego przy włączonym zabezpieczeniu kodowym, mimo braku wyświetlacza. Problem wynika z nieprawidłowej zawartości pamięci EPROM po podmianie pliku binarnego (bina). Zaleca się przywrócenie oryginalnego pliku binarnego z poprawnym kodem zabezpieczającym, unikając podkładania całej pamięci bez zachowania oryginału. W przypadku uszkodzenia oryginalnej kości EPROM warto podjąć próbę jej naprawy lub odczytu zawartości, nawet jeśli nóżki są częściowo uszkodzone, aby odzyskać prawidłowe dane i uniknąć błędów sygnalizowanych pikaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA