Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dyktafon cyfrowy. W jaki sposób odzyskać dane?

fluorescent 28 Jun 2006 17:16 3783 12
    fluorescent
    Level 11  
    W jaki sposób można odzyskać skasowane dane z dyktafonu cyfrowego (po skasowaniu nic nie zostało jeszcze nagrane). Próbowałem programem Easy Recovery, ale dyktafon nie jest rozpoznawany jako nośnik i nic z tego nie wyszło. Pytałem w firmie odzyskującej dane i powiedzieli mi, że jest taka możliwość, ale: „ceny odzyskania danych z dyktafonu w naszym laboratorium mieszczą się zazwyczaj w przedziale cenowym od 400 do 1 500 zł netto, wszystko zależy od charakterystyki sprzętu, a przede wszystkim od technologii wykorzystywanej podczas procesu DR”. Po takiej informacji podziękowałem i wyszedłem. Proszę o poradę.
    Pozdrawiam.
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Czy kolega uważa, że w całym znanym nam wszechświecie jest jeden i tylko jeden dyktafon cyfrowy?
    fluorescent
    Level 11  
    Niestety NIE można używać go jako przenośnego twardego dysku, ponieważ nie jest on rozpoznawany jako napęd (dysk).
    leonov
    Level 42  
    Na podanej stronie przez Ciebie pisze
    "Istnieje możliwość nagrywania własnych plików na dyktafon lub stosowania dyktafonu jako przenośnego twardego dysku" więc coś nie tak jest ! Masz dograne sterowniki do niego ?
    fluorescent
    Level 11  
    Witam. Faktycznie, przy pomocy dołączonego do niego programu można coś na niego zapisać. Jednak bez pomocy tego samego programu nie da się tego odczytać, a po skasowaniu danego pliku nie da się już go odzyskać. Program typu Easy Recovery aby coś mógł zrobić, musi zobaczyć go jako napęd. Niestety tak się nie dzieje.
    fluorescent
    Level 11  
    Zapomniałem dodać: programik dołączony do dyktafont nazywa się "DVR-008"
    Pozdrawiam
    fluorescent
    Level 11  
    Musi być jakiś sposób, przecież firmy zajmujące się tym chcą się tego podjąć.
    fluorescent
    Level 11  
    Niestety, ten programik nic nie daje. Uaktywnił się tylko antywirus.
    fluorescent
    Level 11  
    Czy ktoś coś wie?
    fluorescent
    Level 11  
    Czy na tym forum jest osoba która coś wie?