logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

n-gage "device start-up filed" ma ktos jakis paten

lukasb9 29 Cze 2006 02:15 1145 7
REKLAMA
  • #1 2773436
    lukasb9
    Poziom 28  
    Ocena: 69
    Witam jak w temacie mam ngage który po właczeniu wyswietla taki komunikat, fleshowany, grzany i nic, nie upadł ni był zamoczony, pod tonadem sie włacza, jakies sugestie ? spieszy sie z nim bo to kumpla i chciałbym mu go zrobic
  • REKLAMA
  • #2 2773590
    mat3oosh
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    sprobuj format user area, jesli nie pomoze to full erase + flash + pm, jesli nie pomoze, to flash chip do wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 2773928
    lukasb9
    Poziom 28  
    wszystko zrobione tak jak piszesz dobre kilka razy, inaczej nie było by tego posta- czyli flash do wymiany? tam sa trzy kosci prawda? kurde szkoda.... czy to pewne ze flash?
  • #4 2773949
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    jeśli kasuje kosteczki to niekoniecznie do wymiany kości flasha :) jeśli wgrałeś plik erste flash to po załadowaniu rozumiem wgrałeś nowego PM tak?
    No i standardowe pytanie czy aby na pewno wygrzałeś dobrze bo może za niska temp.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2773960
    lukasb9
    Poziom 28  
    kosteczki sie kasuja rewelacyjnie wgrywałem równiez pm-a, historia tego telefonu jest taka, kiedys (miesiac temu) dostałem go od kumpla w celu naprawy bo wyswietlał własnie taki komunikat, po flashowaniu włacznie z pm-em telefon wstał, pochodził tydzień i znow to samo wiec teraz tez go flashuje ale nic.... nic nie pomaga, fakt musze troszke mocniej grzac bo nawet nimi nie poruszałem jak juz "pływały" napewno wgrywam to tak jak kiedys wiec to chyba nie kwestia flasha czy złego pm-a
  • #6 2774230
    mat3oosh
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    mialem kilka sztuk takich kwiatkow i niestety, z doswiadczenia wiem, ze kosci flash sa tu kiepsciutkie ... ale mam nadzieję, ze się mylę, i to faktycznie kwestia softowa... generalnie telefon po full erase (wszystkie kosci), full flash, pm-ie, factory i unlock jest jak nowka z fabryki i MUSI dzialac, jesli nie, a pliki sa dobre, to jest to 99% Hardware ... tak czy owak powodzenia ! ;-)
  • REKLAMA
  • #7 2775224
    lukasb9
    Poziom 28  
    czyli d.... jeszcze wieczór mu zrobie full erase i flash pełny, wie kto gdzie mozna te kostki flash dostac? to te trzy prawda? koło siebie? niemam schematu...
  • #8 2775295
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    tak to te 3 koło siebie :) a można dostac ja w prawie każdym sklepie internetowym

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia N-Gage, który po włączeniu wyświetla komunikat "device start-up failed". Urządzenie było wielokrotnie flashowane i poddawane pełnemu formatowaniu (full erase), wgrywano również plik PM, jednak problem nadal występuje. Telefon był podgrzewany podczas procesu, ale bez efektu. Dyskusja wskazuje, że przyczyną może być uszkodzenie kości pamięci flash, których w N-Gage jest trzy umieszczone obok siebie. W przypadku prawidłowego wgrania oprogramowania i plików PM, a mimo to braku poprawy, problem najprawdopodobniej ma podłoże sprzętowe. Kości flash można zakupić w sklepach internetowych. Zalecane jest wykonanie pełnego erase, flashowania i wgrania PM oraz factory reset i unlock, co powinno przywrócić urządzenie do stanu fabrycznego, jeśli problem nie jest sprzętowy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA