logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć oprogramowanie do kabla USB dla Nokia 3100?

servgsm 30 Cze 2006 08:59 1548 7
REKLAMA
  • #1 2776881
    servgsm
    Poziom 23  
    Ocena: 73
    witam!
    Otrzymałem dziś kabel do swojej nokii na usb... i brak softu :( Gdzie mugłbym dostać oprogramowanie do tego kala? i skądmógłbym ściągnąć program do wysyłania smsów z kompa przez ten kabel?
    z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2777041
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Jak masz Win XP to żadnych sterów / softu nie potrzebujesz.
    A do obsługi tej 3100 to Oxygen albo Nokia PC Suite - tak to się chyba nazywało.

POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • #3 2777223
    maxxx56
    Poziom 13  
    Polecam Ci PC Nokia Suite.A w każdej chwili sciagniesz ten program z oficjalnej strony www Nokii
  • #4 2779943
    inco
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Kolego zależy jaki kabel kupiłeś!Jezeli kupiłeś DKU-5 to oryginalny program nokia do ściągnięcia ze strony producenta,jeżeli zwykły f-bus to polecam mobile media browser lub oxygen!Kabel F-bus nie działa z PC Suitem!!!!!
  • #5 2782790
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    ja zdecydowanie polecam oxygena, choc mozesz miec trudnosci z dostepem do oryginalnej wersji, ale wgrasz i zgrasz muze, foto, jave itp
  • REKLAMA
  • #6 2791586
    luki233
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Ja od dawna używam Oxygena i jestem bardzo zadowolony. Polecam ;)
  • #7 2799178
    barti223
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Ja tesh mam 3100 i używam oxygenka i jestem bardzo zadowolony! Maiłem PC Suite, ale coś niezabardzo, chodzi meż na MobiMB tylko tam jest mało funkcji. No i jak kolaga wyżej napisał zależy od kabla Albo DKU-5 albo F-Bus.
    Pzdr
  • REKLAMA
  • #8 2800762
    damiankop
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    MobiMB i oxygen. PC Suite sobie daruj na starcie.

pozdrawiam
    Damian

Podsumowanie tematu

✨ Do obsługi kabla USB do Nokii 3100 nie jest wymagane dodatkowe oprogramowanie przy systemie Windows XP. W zależności od rodzaju kabla, dostępne są różne programy: dla oryginalnego kabla DKU-5 zaleca się użycie Nokia PC Suite, który można pobrać z oficjalnej strony Nokii. W przypadku kabla F-Bus PC Suite nie działa, dlatego polecane są alternatywne aplikacje takie jak Oxygen lub Mobile Media Browser (MobiMB). Oxygen jest szczególnie rekomendowany do zarządzania multimediami, przesyłania SMS-ów oraz synchronizacji danych z telefonem Nokia 3100. Użytkownicy wskazują, że Oxygen oferuje więcej funkcji niż MobiMB, a PC Suite może mieć ograniczenia w obsłudze niektórych kabli.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA