logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki komputerowe 2.0 - jak bedzie najlepiej?

anduk 30 Cze 2006 12:15 2126 3
REKLAMA
  • #1 2777383
    anduk
    Poziom 11  
    Dzień dobry,

ostatnio zmieniłem sobie monitor przy komputerze na LCD i stanąłem przed problemem głośników do komputera (cel: słuchanie muzyki, ogladanie filmów).

jako że zależy mi na dość dobrej jakości dźwięku w stosunku do ceny postanowiłem sklecić sobie zestawik 2.1 który potem mógłbym rozbudować do 5.1.

subwoofer mam zamiar zrobić na głośniku ARN-226-03/4 albo tonsil GDN 20/80/2 (raczej to drugie) + wzmacniacz tda 7294.

teraz mam tylko problem co do głośników "zwyklych". wpadlem na pomysl zeby wrzucic do jednej kolumienki ARN 188 + ARV (jeszcze dokladnie nie wiem jakie) i do tego zwrotnice kupioną na allegro (??? sam nie bede jej potrafił zrobić) i wzmacniacz ok. 45W (dobry wzmacniacz?).

i teraz powstaje pytanie czy nie lepiej kupić już jakiś gotowych głośników? na pewno były by pięniejsze ale.. czy jakieś głośniki dorównają jakości tym arn + arv? stawiam na jakość nie na wygląd :) moge na same głośniki przeznaczyć około 150zł zaś jak widze na allegro "świetne głośniki 200W" za 8 zł to nie napawa mnie to optymizmem co do jakości dźwięku....

proszę o porade bo sam już nie wiem co robić:)
  • REKLAMA
  • #2 2780998
    mlody_elektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    To ma byc 2.0 czy 2.1 w koncu ?? JEzeli mamy porownac te kolumny ktore zbodojesz na glosnikach które podales do jakis pozadnych komputerowych w niewiadomo jakiej cenie to wygral bym to :

http://www.allegro.pl/item110845844_creative_i_trigue_l3800_2_1_cz_sr_hit_w_wa_ss.html

ale cena pozostawia do zyczenia. Zato jakosc dzwieku i wykonania bardzo dobra. MOc srednia...

tu jest jeszcze drozsze jakies cudo http://www.allegro.pl/item111924509_jbl_soundsticks_ii_2_1_harman_cena_669_pln_tanio_.html
    moze takei cos ale o tym nic nie wiem...

napisales jednak ze na same glosniki wydasz 150zl liczac do tego obudowy plus wzmacniacze i zasialcze, wykonczenie i inne pierdolki to wyjdze gdzies tak okolo ceny tych creative... JEdnak tonsil 20/80 narobi wiecej chalasu...
  • REKLAMA
  • #3 2793742
    anduk
    Poziom 11  
    subwoofer będe robił sam, więc potrzebuje jakiś dobrych głośników...

macie jakieś propozycje na kupny zestaw 2.0 ? :)
  • #4 2797224
    owca_men
    Poziom 12  
    Kup sobie Creative 2.0 SBS240
    To tylko propozycja!Nie sugeruj się tym,poczekaj co sądzą inni.
REKLAMA