logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaadoptować klucz do immobilizera w Audi A4 1.9 TDI?

drozdi 02 Lip 2006 12:46 2868 2
REKLAMA
  • #1 2783026
    drozdi
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    witam, wczoraj wystąpił problem z jednym z dwoch posiadanych kluczy do audi A4 1,9 TDi, przy wlozeniu jednego z nich do stacyjki immobilizer nie umozliwia uruchomienia silnika, po odpaleniu po 2 sekundach silnik sie wylacza, po zalaczeniu zaplonu lampka imobilizera nie gasnie lecz miga.stalo sie to po tym jak rozebralismy kluczyk w celu wymiany w nim zaroweczki( w kluczyku jest tylko bateria i mala zaroweczka ktorej banka byla uszkodzona, nie jest to dioda) w komplecie sa dwa kluczyki, jeden nierozbieralny, a drugi ten o ktorym mowa. Mam w zwiazku z tym pytanie jak taki kluczyk zaadoptowac do immobilizera. drugie pytanie , co moglo byc przyczyna ze ten kluczyk sie sam rozkodowal ( wyjecie bateryjki ktora zasila tylko zarowke ??? ;/) prosze o jakies sugestie co z tym zrobic
    poza pojechaniem do warsztatu :) pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2783047
    artrans
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    zajżyj do kluczyka czy nie zgubiłęś transpondera, ostatnio to miałem u gościa, też zajżał do kluczyka bo mu lampeczka nie świeciła i przy okazji wypadł transporder i po ptakach. Podobno 300 poleci przez głupote.
    ten drugi kluczyk jest serwisowy i on nie otwiera bagażnika.
  • #3 2783442
    drozdi
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    witam, raczej nic nie zgubilem (tak mi sie wydaje) chociaz przyznam sie ze nie wiem jak ten transponder wyglada, w kluczyku znajdowala sie sprezyna, bateria, blaszki doprowadzajace prad do lampki no i ta uszkodzona zaroweczka, gdyby tam bylo jeszcze cus to widzialbym zaraz po otworzeniu ze to tam jest, dziwna sprawa, moze napisze ktos z Was jak transponder wyglada moze go znajde, ;]

Dodano po 18 [minuty]:

witam, znalezlem ten nieszczesny transponder, kluczyk rozlozylem w swoim aucie i musial niesttey wypasc, akurat mam taki ksztalt fotela ze jest zaglebienie w ktore on wpadl i tam sobie siedzial, zaraz kuzynowi go zawioze i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, wielkie dzieki za porade, pozdrawiam
REKLAMA