Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A4 1.6i z 96roku - immobilizer

kamil2941 17 Sie 2008 17:15 14656 4
  • #1 17 Sie 2008 17:15
    kamil2941
    Poziom 15  

    Witam
    Auto było w znakomitym stanie do czasu gdy został odłączony akumulator na całą noc. Teraz odpala na 2 sekundy i gaśnie. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce kontrolka od immo zaświeca się a potem miga cały czas, czyli że nie akceptuje kluczyka. CDIF/2 w silniku widzi taki błąd - 17978 Moduł sterujący silnika (zablokowany). W sterowniku immo jest też błąd - 1177 Sterownik silnika. Gdy wykasuje się ten błąd to kontrolka gaśnie i silnik zapala i 5 sekund kręci się a potem gaśnie i znowu ten błąd się pojawia. Są dwa kluczyki i tabliczka z numerem oryginalnym ale jaka jest dokładna procedura kodowania kluczyków w tym audi? Bo przecież tam nic innego nie mogło wysiąść. Mam instrukcje do Passata i jakieś ogólne do VW ale czy tak samo robi się to w Audi? Silnik 1.6i-Bosch Motronic, oznaczenie sterownika- 8D0 907 557 B, opis systemu- 1,6L R4/2V MOTOR HS D07, kod warsztatu- 0, Kodowanie- 4001. Jeśli chodzi o immobilizer to: oznaczenie sterownika- 4A0 953 234, opis systemu- IMMO AUZ9Z0S0209682 D76, kod warsztatu- 0, kodowanie- 0. A czy piloty od centralnego też się koduje i jak się to robi?

    1 4
  • #2 17 Sie 2008 20:26
    Jozef199
    Poziom 20  

    Spróbój wykonać adaptację immo tylko wykasuj błędy

    1
  • #3 18 Sie 2008 11:26
    kamil2941
    Poziom 15  

    Czyli jak to konkretnie zrobić? Tam się wpisuje 3 zera czy 2 zera bo już sam nie wiem?

    2
  • Pomocny post
    #4 18 Sie 2008 21:27
    Jozef199
    Poziom 20  

    25- odczyt błędów 02-kssowanie05-adaptacja10-kanał000-ok

    3
  • #5 27 Sie 2008 10:24
    kamil2941
    Poziom 15  

    Tak też zrobiłem i po sprawie. Dzięki za pomoc.

    1