logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi B4 '93 1.9 TDI - Kolory kabli do podłączenia tylnych głośników

dyziek@ 03 Lip 2006 02:03 4412 4
REKLAMA
  • #1 2785419
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    Witam,

Moze mi ktos podpowiedziec jak podlaczyc tylne glosniki do radia? Chodzi mi o kolory kabelkow (org instalacja). Radio, to orginalne Audi (samochod z `93, 1,9 tdi).

Z gory dzieki,
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2785604
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2786073
    quattro
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    dwa zielone połączone razem przewody z czarną wstawką
    W każdym audi jest orginalna instalacja , do podłączenia głośników w tyle i zawsze są one tam zabudowane jak ich nie było to musiął Ci je ktoś zdemontować przed sprzedaniem tego autka
    poszukaj w środkowej konsoli dobrze napewno ktoś je odączył
  • REKLAMA
  • #4 2786095
    dyziek@
    glosniki sa oryg Nokii, tylko problem w tym, ze u mnie nie bylo instalacji az do konsoli (wymieniana tapicerka z glosnikami). Teraz musze pociagnac kable az do konsoli, tylko problem w tym, ze kable sa uciete zaraz za kostka w tylnich drzwiach. Nie wiem ktory kabel jest od czego, znam tylko kolory wychodzace z kostki i dlatego pytam, bo moze ktos ma oryginalna instalacje i podpowie ktory kolor gdzie wpiac w radiu :)
  • #5 2789169
    dyziek@
    Juz podlaczone. Gdyby kogos interesowalo, to trzeba podpiac mase (brazowy) glosnikow do kostki (tez brazowy w oryg instalacji) a czerwony (+) do kabla wysuwajacego antene (w oryg inst bialy) - jesli podlaczy sie zasilanie bezposrednio do +12 to zasilacze beda dostawac caly czas prad i bedzie sie rozladowywal akumulator. Kable glosnikowe to bialy i jeden ze splecionych kabli (brazowy lub niebieski). To tyle :)

pozdrawiam
REKLAMA