Witam kolegów z sąsiedniego kącika!
Problem jak w temacie.
Włącza się radio i wszystko gra ale jak wyłączam przysiskiem na panelu to sie wyłącza ale nie całkiem tzn ciągle jest podświetlenie panela i dopiero po jakimś czasie gaśnie (stopniowo razem z lamką oświetlenia wnętrza) całkiem panel. Ale to nie jest problem, choć mnie to irytuje.
Problem jest taki, że po wyłączeniu kluczyka radio traci pamięć ?
Miałem poprzednio je w Astrze i wsio było ok a w Fabii nie.
Stąd pytanie jak powinienem podłączyć przewody (dodam że kostki są nie tykane przeze mnie) i które co znaczą tak naprawdę ?
Przy radiu mam przewód czerwony z bezpiecznikiem, czarny, żółty z bezpiecznikiem i niebieski, a w Skodzie to ich jest więcej tzn:
brązowy (masa) dwa niebieskie z czarnym pasiek (po +12v mają), czerony (nie wyklazał napięcia na mierniku) i dwa bodajże białe z paskami (jeden napewno pokazywał coś ok 11v).
W chwili obecnej mam podłączone
brązowy Skoda - czarny radio
dwa niebieskie z czarnymi paskami - czerwony i niebieski radio
czerwony Skoda - zółty radio
Jaki przewód i do czego podłączyć aby nie tracić pamięci radia?
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Problem jak w temacie.
Włącza się radio i wszystko gra ale jak wyłączam przysiskiem na panelu to sie wyłącza ale nie całkiem tzn ciągle jest podświetlenie panela i dopiero po jakimś czasie gaśnie (stopniowo razem z lamką oświetlenia wnętrza) całkiem panel. Ale to nie jest problem, choć mnie to irytuje.
Problem jest taki, że po wyłączeniu kluczyka radio traci pamięć ?
Miałem poprzednio je w Astrze i wsio było ok a w Fabii nie.
Stąd pytanie jak powinienem podłączyć przewody (dodam że kostki są nie tykane przeze mnie) i które co znaczą tak naprawdę ?
Przy radiu mam przewód czerwony z bezpiecznikiem, czarny, żółty z bezpiecznikiem i niebieski, a w Skodzie to ich jest więcej tzn:
brązowy (masa) dwa niebieskie z czarnym pasiek (po +12v mają), czerony (nie wyklazał napięcia na mierniku) i dwa bodajże białe z paskami (jeden napewno pokazywał coś ok 11v).
W chwili obecnej mam podłączone
brązowy Skoda - czarny radio
dwa niebieskie z czarnymi paskami - czerwony i niebieski radio
czerwony Skoda - zółty radio
Jaki przewód i do czego podłączyć aby nie tracić pamięci radia?
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam