Nagrałem płytkę DVD+R z prędkością 16x i w moim Nero 7.08 poziom bufora nagrywarki wachał się pomiędzy 35% a 99%.
Płytki bardzo dobrej firmy bo Verbatim.
Czemu tak zmieniał się bufor nagrywarki ?
Drugie pytanie - czy lepiej podpiąć nagrywarkę do oddzielnego kanalu ide na osobnej taśmie czy razem na jednej tasmie z dyskiem ?
Aha i jeszcze jedno pytanie do posiadaczy tej nagrywarki :
Jak włożę płytę DVD do niej - nawet jak nic nie robie to dioda nieustannie się świeci ? Czemu tak jest - na mojej starej nagrywarce LG jak nic nie robilem dioda nie świeciła dopiero jak kopiowalem lub przeglądałem co jest na dvd to dioda mrygała i oczywiscie się krecił krązek a w tej nic nie robie i nie przeglądam i ciagle się świeci dioda ?
Chyba tak nie powinno być - nawet najnowszy bios nie zmienil tego - dziwne.
Płytki bardzo dobrej firmy bo Verbatim.
Czemu tak zmieniał się bufor nagrywarki ?
Drugie pytanie - czy lepiej podpiąć nagrywarkę do oddzielnego kanalu ide na osobnej taśmie czy razem na jednej tasmie z dyskiem ?
Aha i jeszcze jedno pytanie do posiadaczy tej nagrywarki :
Jak włożę płytę DVD do niej - nawet jak nic nie robie to dioda nieustannie się świeci ? Czemu tak jest - na mojej starej nagrywarce LG jak nic nie robilem dioda nie świeciła dopiero jak kopiowalem lub przeglądałem co jest na dvd to dioda mrygała i oczywiscie się krecił krązek a w tej nic nie robie i nie przeglądam i ciagle się świeci dioda ?
Chyba tak nie powinno być - nawet najnowszy bios nie zmienil tego - dziwne.