logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K700i - joystick działa tylko przy zablokowanej klawiaturze, co robić?

bacaking 06 Lip 2006 16:10 1371 3
REKLAMA
  • #1 2796584
    bacaking
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Witam. Mam K700i po zalaniu - nic nie startował ale izopropanol znawu zrobił cuda i telefon wstał. Wszystko jest ok tylko dżoj zgłupiał. Dokładnie chodzi o to że dżoj nie działa w prawo i w górę ale tylko w stanie pracy (tzn. kiedy klawiatura jest odblokowana). miałem go wymienić ale o dziwo okazało się że jak jest zablokowana klawiatura i ruszę dźojem w prawo albo w górę to jest reakcja i telefon pokazuje że klawiatura zablokowana - czyli dźojstik działa. Więc co jest nie tak? Mam tylko n-boxa z hwk do sonyericsonów więc odpuściłem sobie na razie zmianę oprogramowania.
  • REKLAMA
  • #2 2796660
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    jak dla mnie masz gdzies zwarcie, mozliwe nawet ze na joysticu, sprobuj go rozebrac i zobacz czy klawiatura bedzie dzialac bez niego
  • REKLAMA
  • #3 2796714
    bacaking
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    No tak ale przecież klawiatura działa więc po co sprawdzać czy bez dżoja będzie działać. Jeszcze nie dopisałem że boczne klawisze też nie działają.
  • #4 2799174
    zbig44
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!! Miałem podobny przypadek z K700. I mogę ci powiedzieć że to napewno Joy do wymiany. Telefon reaguje ,ponieważ joy działa na zasadzie zwierania. Ale jeśli tylko jeden pad joya zostanie zwarty to reakcja telefonu będzie właśnie taka jak opisałeś. możesz to zaobserwować również w jakiejś grze. Widać reakcję na joya ale jest to jakby połączenie dwuch kierunków np.lewo i dół. Przy normalnym menu pewnie też słychać dziwięk joya ale nie ma reakcji.Nic tylko wymiana.Sony Ericsson K700i - joystick działa tylko przy zablokowanej klawiaturze, co robić?
REKLAMA