witam posiadam sklepik a w nim lodówke BOCHNIA jest ona wokoło przeszklona tak iz 70 procent to szkło na zewnatrz lodówki czyli w sklepie jest ok 30-36stopni czyli bardzo goraco i mam pytanie termometr pokazuje mi przy zewnetrznej temp otoczenia 35stopni a w lodówce 10stopni i lodówka nie da rady nagonić nizej!! tylko pracuje ,pracuje bezprzerwy normalnie jak jest na zewnatrz w sklepie 25stopni lodówka jak najbardziej wyłacza sie i schładza do 5stopni a nawet do -5 wiec powiedzcie mi czy to jest normalne ze w otoczeniu 35stopni ta lodówka nie dobija do np5stopni tylko max 10 i ciagle pracuje jej oznaczenie WITRYNA CHŁODNICZA Wch3 BOCHNIA ,nastepne pytanie posiada ona agregat i jest on goracy jak długo pracuje czy powinno byc tak? posiada też ona na dole chłodnice gdzies ok 40cm na 40cm i jest ona czasami letnia a czasami ciepła czy powinno byc tak?co zrobic z tym fantem aby ta witryna chodnicza przy zewnętrznej temp 35stop schłodziła mi do 5stopni??pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
ps.dodam iz termostat elektroniczny jaki ona posiadała zepsuł się i zasdtąpiłem tradycyjnym mechanicznym wiec wadliwosc termostatu odpada chociażby z tego wzgledu iz przy temp otoczenia 20-25stopni potrafi ona nawet zamrozic a termostat jak najbardziej włacza i wyłacza chłodnię
ps.dodam iz termostat elektroniczny jaki ona posiadała zepsuł się i zasdtąpiłem tradycyjnym mechanicznym wiec wadliwosc termostatu odpada chociażby z tego wzgledu iz przy temp otoczenia 20-25stopni potrafi ona nawet zamrozic a termostat jak najbardziej włacza i wyłacza chłodnię