logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć subwoofer (wejścia 100mV/500mV) do wieży z wyjściem Subwoofer Out 1,5V

marcin342 08 Lip 2006 14:22 1221 3
REKLAMA
  • #1 2801945
    marcin342
    Poziom 12  
    Witam,
    nie wiem jak powinienem podłączyć subwoofer do wieży. W wieży mam wyjście "Subwoofer Out" o czułości 1,5V natomiast w subwoferze jedno wejście ma 100mV, a drugie 500mV. Do którego wejścia powinienem podłączyć kabelek z wieży, aby było dobrze?

Szukałem w archiwum, ale nie znalazłem odpowiedzi.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2802353
    Witia10
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam
    Czy ten subwoofer nie jest aktywny? bo jeśli tak to podłącza się go do wyjścia z przedwzmacniacza.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2802951
    marcin342
    Poziom 12  
    Jest to subwoofer aktywny. Jak podłącze tak jak piszesz do "Line Out" to żeby pogłośnić subwoofer musze przy nim kręcić. A jak podłącze pod "Subwoofer Out" to razem z pogłaśnianiem wieży pogłaśniam subwoofer i w wieży dodatkowo mogę ustawić podbicie basu czego wzmacniacz w subwooferze nie ma. Nie wiem właśnie o co chodzi z tą czułością.
  • #4 2803207
    Witia10
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam ponownie
    Czułość jest to wartość jaką należy podać na wejście wzmacniacza, w tym wypadku subwoofera. jeśli podajesz mu sygnał z wyjścia wzmacniacza to go przesterowujesz (może się spalić). 100 -500mV oznacza iż sprzęt ma pracować z wyjścia (line out) i należałoby pogodzić się z faktem braku regulacji lub wymienić sprzęt.
    pozdrawiam
REKLAMA