logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7650 - komunikat nie ładuje, jak uruchomić telefon?

knapik.l 12 Lip 2006 19:35 1098 6
REKLAMA
  • #1 2814175
    knapik.l
    Poziom 11  
    Witam posiadam nokie 7650 i op pewnego czasu pokazywał sie komunikat ,,nie ładuje" do dzisiaj kiedy sie pokazał już nie naładowałem telefonu i przez to nie moge go uruchomić bardzo prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2814216
    wachman
    Poziom 13  
    najprawdopodobniej przerwana któraś z linii w tasiemce łączącej obydwie czesci telefonu
  • REKLAMA
  • #3 2814227
    knapik.l
    Poziom 11  
    Tak taśma jest zerwana ale wcześniej mogłem jeszcze ładować:cry:
  • REKLAMA
  • #4 2814376
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    No to przerwała się skutecznie => pozostaje wymiana
  • #5 2815009
    knapik.l
    Poziom 11  
    Na początku myślałem że to UEM.
  • REKLAMA
  • #6 2861773
    stampik
    Poziom 12  
    Ja mam tak, gdy jest za niskie napięcie na styku ładowarki! Wysarczy poruszać kablem lub kupić ładowarkę - mi pomogło (jednak taśma cała [chyba])
  • #7 2861800
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Sprawdz na zasilaczu albo innej baterii i bedziesz wiedzial, zadna filozofia.. ;)

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz Nokii 7650 zgłasza problem z komunikatem "nie ładuje", który uniemożliwia uruchomienie telefonu. Przyczyną jest najprawdopodobniej przerwana taśma łącząca dwie części telefonu, co potwierdza zerwanie linii w tasiemce. Wcześniej możliwe było jeszcze ładowanie, jednak obecnie konieczna jest wymiana taśmy. Początkowo podejrzewano uszkodzenie układu UEM. Dodatkowo wskazano, że problem może wynikać z niskiego napięcia na styku ładowarki, co można sprawdzić przez poruszanie kablem lub wymianę ładowarki. Zaleca się także testowanie telefonu na innym zasilaczu lub baterii, aby wykluczyć inne przyczyny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA