Odcztał dobrze. To Alpha4 Grundiga, ta bez pamięci. Teraz dalej poczytaj dokładnie ten opis a jak będziesz miał 4 a przynajmniej 2 pierwsze bajty to już jesteś w domu. Nie chce mi się liczyć wszystkich kombinacji ale jest duże prawdopodobieństwo że kod będzie 1244
Najpierw rozpracuj typowy zapis Grundiga a będziesz wiedział. Chodzi mi o pierwsze i ostatnie bajty, co z czego wynika na przykładzie kilku dumpów. Jako podpowiedź słowo XOR.
Jak Ci się to uda będziesz wiedzial prawie wszystko o Grundigach.
Jacko 28 kliknij opcję "SZUKAJ" ALPHA IV i wszystko będziesz miał jak na dłoni.Założysz pamięć pózniej odczytasz ,przeliczysz lub rzucisz na FORUM i po zabawie.Co do zajęć pozalekcyjnych zaproponowanych przez Edzia,mnie natomiast wychodzi 1105 lub 1617 w zależności od tego przy którym SAFE zostało odczytane.Jak jest naprawdę.Pozdrawiam.
✨ Dyskusja dotyczy uzyskania kodu do radia Alpha 4 o numerze VWZ2Z1P1019195, które jest modelem Grundig bez pamięci lub z niejasnym typem pamięci. Użytkownicy sugerują, że kluczowe jest poznanie typu procesora oraz analiza pierwszych i ostatnich bajtów pamięci radia, często z wykorzystaniem operacji XOR, aby wyliczyć kod zabezpieczający. Podano przykładowe kody takie jak 1244, 1792, 0789, 1105 i 1617, zależnie od odczytanych danych SAFE. Wskazano również, że kod można znaleźć na forum lub poprzez odczyt pamięci po założeniu jej w radiu. Poruszono także temat usunięcia konieczności wpisywania kodu po wyjęciu radia z kieszeni, co wymaga znajomości kodu i jest opisane w instrukcji obsługi. Wskazówki dotyczące wyszukiwania kodu i rozpracowania zapisu pamięci Grundiga są dostępne na forum, co pozwala na samodzielne odczytanie i obliczenie kodu zabezpieczającego. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.