logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce MX440 - czarno-biały obraz na TV po aktualizacji sterowników

szprej 11 Gru 2006 14:04 1206 2
REKLAMA
  • #1 3319094
    szprej
    Poziom 2  
    witam

swego czasu uzywalem karty GeForce mx440 (standardowe sterowniki), do niej mialem podlaczny "firmowy" kabel s-video, rowniez "firmowe" zlacze euro - obraz na TV w kolorze, dzwiek puzczalem za pomoca dodatkowej pary kabli - dzialalo to do momentu pobraniz ze strony producenta najnowszych sterownikow do karty - obraz na TV zrobil sie czarno-bialy - temat sobie odbuscilem - stwierdzilem ze cos sie stalo z TV lub sterowniki nieodpowiednie.

ostatnio zakupilem nowy PC rowniez z karta GeForca, oryginalne sterowniki itp, probowalem podlaczyc ta karte do TV za posrednictwem ww zestawu - niestety obraz znowu czarnobialy - poszukalem troche i stwiedzilem iz kable ktore posiadam lub zlacze boze byc niepoprawnie wykonane do nowego standardu obslugi wyjscia s-video na karcie gfaf.

znalazlem schematy, zakupilem kabel ekranowany zalecany do przesylania obrazu, zarobilem wtyczki poprawilem zlacze euro - kolor na TV sie pojawil - niestety co kilka sec. obraz "mryga", oraz przez caly ekran (w poziomie) przesuwa sie raz po razie pasek kilku cenrymetrowy pezesuwajacy obraz ok kilka centymetrow w prawo - raczej nie da sie ogladac filmow - probowlaem ustawiac rozne zrozdzielczosci i odswierzanie - bez skutku

proze o pomc moze ktos spotkal sie z takim problemem
  • REKLAMA
  • #2 3319195
    xHaKeReK
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    Brak koloru jest powodem innego systemu koloru. Zmień w sterownikach karty graficznej system koloru na wyjściu TV z prawdopodobnie NTSC na PAL. Wszystko powinno być ok.
  • #3 3319252
    szprej
    Poziom 2  
    witam

tak jak napisalem kolor juz mam natomiast nie wiem dlaczego teraz mryga mi obraz i jest ten pas przesuniecia
REKLAMA