Witam. Mam problem z którym już od dłuższego czasu nie moge sobie poradzić. Mam kartę dzwiękową SB Audigy 2. Chciałbym uaktywnić sterownik, zwłaszcza przy nagrywaniu wokalu bo słyszałem że w tej kwestii jest on przydatny. Nagrywam na WaveLAbie 4. Wchodze w preferencje programu, później zakłądka Audio Card, w playback/recording nastawiam CREATIVE ASIO ( mam jeszcze ustawienie SB A2 ASIO 24/96 [9400] i SB A2 [9400] więc nie wiem nawet czy dobrze wybieram. Wyskakują mi zapytanie o inputs i outputs. Czy to biore 1+2 czy 19+20 ustawienie,jak chcem nagrywać wokal, wciskam rec i nic. Mojego głosu nie "widać na ekaranie" i nic sie nie nagrywa. Jak by mikrofon był wyłączony. Aha przed nagrywaniem jeszcez nastawiam w programie: sample rate 480000 Hz, bo pisze że na 441000 Hz jakiś błąd wyskakuje i nie możan nic zrobić. I w tym cały problem. Jak sie uaktywnia, konfiguruje czy co żeby można było nagrywać na tym sterowniku.
Powiem jeszcze tylko że jak w playbacku i recordingu nastawie na: MME-WDM SB Audigy 2 Audio [9400] czy nawet MME-WDM MApowanie Dzwieki Microsoft a sample rate na 44100 wszystko chodzi dobrze. Moge nagrywać, program wykrywa wokal. Wiem że napisałem troche chaotycznie i pewnie nie każdemu będzie się chciało to czytać, ale jak masz jakieś informacje które mogą mi pomóc, będę wdzięczny za pomoc.
A być może nagrywasz wokal na jakimś programie który obsługuje ASIO i wiesz jak je uaktywnić też napisz.
Dzięki. Narazie...
Powiem jeszcze tylko że jak w playbacku i recordingu nastawie na: MME-WDM SB Audigy 2 Audio [9400] czy nawet MME-WDM MApowanie Dzwieki Microsoft a sample rate na 44100 wszystko chodzi dobrze. Moge nagrywać, program wykrywa wokal. Wiem że napisałem troche chaotycznie i pewnie nie każdemu będzie się chciało to czytać, ale jak masz jakieś informacje które mogą mi pomóc, będę wdzięczny za pomoc.
A być może nagrywasz wokal na jakimś programie który obsługuje ASIO i wiesz jak je uaktywnić też napisz.
Dzięki. Narazie...