witam. jestem tu nowy i jestem od kilku dni szczęśliwym bądź nie posiadaczem altusów 140 . Dostałem je za free. Jestem raczej amatorem niż jakimś specem audiofilskim. Gram nieraz w klubach, a nieraz nie i wtedy potrzebuję jakiś swój sprzęt mieć - domowego osobistego mi szkoda,bo wiadomo jak to na imprezach. I teraz sprawa tych altusików. Narazie je pomalowałemna czarno,żeby ładnie wyglądały. Niskotonowe GDN 30/60/1 trzeba zregenerować, bo zawieszenie jest wyprute. I teraz takie pytanie - w punkcie naprawczym zaproponowano mi,żeby te 60W niskotonówki wymienić na 100W...jestem na to przygotowany finansowo,ale jakie będą konsekwencje dla kolumny. Co z bass reflexami - czy wystarczą? itd. Jak to jest na wszystkich forach specjalistycznych - zaraz mi ktoś napisze,żebym sobie poszukał takiego tematu. Przeczytałem już naprawdę dużo tematów na tym forum i już mnie trochę oczy bolą. Proszę więc o info. A jeśli ktoś chce mnie opierniczyć,że mi się nie chce szukać,to niech nie pisze, bo ja pytam tych, którym się chce. Pozdrawiam i z góry dziękuję wszystkim chętnym. [/url]