Jeżeli myślisz o podkręcaniu procesora to radzę żałożyć dodatkowy wentylator bo w przeciwnym razie procek zacznie się grzać a cooler na nim zacznie niemiłosiernie wyć, co za tym idzie bedziesz musiał zdjąć ścianę obudowy by dostarczyć więcej powietrza. Jeżeli jednak teraz procek się nie grzeje a wentylator chodzi na "wolnych obrotach" to możesz pozostać przy tubie.
Osobiście mam 3 sztuki LEDowych wentylatorów wbudowanych w obudowę. Jeden umieściłem na górnej ścianie obudowy (zasysa świerze powietrze dla wszystkich podsespołów. Drugi (umieszczony na przeciwko procka) zasysa powietrze przez rękaw powietrzny do procka. Trzeci (umieszczony nieco niżej) dostarcza powietrza grafice. Pozostała jeszcze tylko kwestia wypychania ciepłego powietrza na zewnątrz ale myślę że wystarczy tu zwykły, tani cichy wentylator na tylniej ścianie obudowy.
Modyfikacja spowodowana była tym iż tak jak wcześniej spomniałem, po podkręceniu procka i przy zamkniętej obudowie, cooler wył a procek się grzał, co zmusiło mnie do zdemontowania jednej ściany obudowy całkowicie i koszystania z takiej obudowy do dnia modyfikacji.
Pozdrawiam