logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

M551S stereo Finezja 3 (ruina , podszebne mi "wszystko&

GoooRiLLaZ 21 Lip 2006 14:29 2065 4
REKLAMA
  • #1 2839565
    GoooRiLLaZ
    Poziom 11  
    Witam:!:
    Dostałem ostatnio od kolegi magnetofon Finezja 3,magnetofon lerzał cały czas u niego na działce za domkiem (nikt niewie ile przezył deszczy i sniegów na dworze :|:|:|
    Mam ochote go odrestaurować bede potrzebował do tego dosłownie wszystkiego co mozecie dac mi na ten temat : foty,schematy,opisy,rady itd. :roll:
    z góry dziekuje:!::!::!:
  • REKLAMA
  • #2 2839846
    olaf x
    Poziom 34  
    Ocena: 358
    schemat jest na elektrodzie.
    najprosciej bedzie sprawdzic po rozebraniu ile szkody spowodowaly wplywy atmosferyczne. moze tylko mechanika, ale w stopniu pozwalajacym po konserwacji na dzialanie, a moze nie, moze tylko elementy gumowe sparcialy, a moze i elektronike szlag trafil. moze sie okazac, ze to pyrrusowa praca. jesli cos masz sprawne to sprobuj na allegro zlapac finezje w jakims stanie-wiadomo, ze w idealnym nie ma po co.
    wszystko zalezy od dokladnej oceny stanu wnetrza.
  • REKLAMA
  • #3 2839888
    GREBSON
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Możesz mieć lekkie problemy z odrestaurowaniem ze względu na mechanikę. Ona nawet bez wilgoci leciała. Jak chcesz to mam oryginalną serwisówkę.Zastanawiam się czy jednak jest sens.
  • REKLAMA
  • #4 2840156
    Mario65
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam!
    Jezeli chodzi o mechanike to identyczna byla stosowana w magnetofonach
    kasetowych produkowanych przez Magmor MDS 5220 i MDS 1402.
    Mozna je kupic za okolo 15-25 zl

Pozdrawim
    MK
  • #5 3901848
    josepch
    Poziom 11  
    Wiram takze mam unitre m551s i bylbym zainteresowany udostepnieniem serwisowki
REKLAMA