logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana głośników w Altusach110. Czy muszę wymienić zwrotnice

cocainerider 22 Lip 2006 14:51 1125 5
REKLAMA
  • #1 2842023
    cocainerider
    Poziom 11  
    Z góry się przywitam to mój pierwszy post na tym forum.
    Mam pytanie czy musze zmieniać zwrotnice w w kolumnach altus 110, ponieważ chce zmienić głośnik nisko- i średniotonowy Na STX o większych mocach. GDN 100 W 8Ω i GDM 60W 8Ω, a normalnie były tonsile GDN 60W i GDM 40W.(Zmieniam ponieważ stare głośniki były zniszczone, a nie mam kasy, żeby kupić tonsile)
    Z góry dzięki za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 2842097
    bratek58
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Nie ma takiej potrzeby, bo impedancje głośników są takie same i proporcje mocy również.
  • REKLAMA
  • #3 2842109
    Mleczyk89
    Poziom 34  
    Ocena: 264
    Taniej by cie wyniosla regeneracja tonsli, a napweno dobrze zregenerowany tonsil powieien zagac lepeij niz stx, jesli tylko jest regenerowany na membranie papierowej z zawieszeniem piankowym.Takie jest moje zdanie
  • REKLAMA
  • #4 2842200
    cocainerider
    Poziom 11  
    Chciałem zregenerować, ale okazało się, że średniotonowy i nisko są spalone. Przy okazji zapytam o amplituner http://www.allegro.pl/item116797458_schneider_ciekawy_amplituner_z_cd_i_magnetofonem.html czywarto go kupić?? zależy mi głównie na tym, żebym miał na czym odtwarzać płyty, bo w garażu jeszcze mam unitre diore, ale na kasety i equalizer unitry.
  • REKLAMA
  • #5 2842337
    Marsuw1
    Poziom 11  
    Witam. Jezeli zmienisz słosniki na STX to automatycznie trzeba by było zmienić i zwrotnice. To ze impedancja głosników jest ta sama to nie wszystko i jak zagraja na starej zwrotnicy trudno powiedzieć. Proponuję jak przedmówcy zregenerować jednak tonsile
  • #6 2842704
    cocainerider
    Poziom 11  
    Jeżeli już regenerować to czy moge to zrobić sam?? Bo słyszałem, że regeneracja w serwisie idzie 80zł od głośnika.(czyli to daje 320zł, a tyle nie mam). I jeszcze jedno jeżeli bym te kolumny podłączył DVD, nie rozwaliłoby DVD??
REKLAMA