logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę odtworzyć plików .avi na różnych odtwarzaczach – brak obrazu/dźwięku

maniek_34 28 Lip 2006 19:30 1619 5
REKLAMA
  • #1 2859656
    maniek_34
    Poziom 1  
    mam problem z odczytem plikow avi.probowalem na roznych odtwarzaczach plikow i nic.co moze byc przyczyna ze nie chodza?
  • REKLAMA
  • #2 2859694
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Czy wyskauje jakas informacja o bledzie?

Jakie ma Kolega zainstalowane kodeki?

Pozdro
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2868576
    seba22
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Polecam subedit+codecpack, mozna go ściągnąć z tąd http://www.subedit.prv.pl/(w dziale download). Najlepszy odtwarzacz plików filmowych(oczywiście wrażenie subiektywne, ale gro ludzi napewno ze mną się zgodzi), dodatkowo ma wbudowane kodeki.
    Do tego koniecznie zestaw kodeków AC3Filter(do dźwięku) http://ac3filter.net/index.php
    Tylko najpierw odinstaluj wszystkie kodeki i odtwarzacze przez dodaj/usuń programy!!!
  • REKLAMA
  • #5 2868643
    keendr
    Poziom 13  
    ja nie jestem zwolennikiem codecpackow choć nie wszystkim ale zawsze jak ktoś mnie pyta o kodeki to polecam ffdshow +ac3 filter. Nie ma problemów z filmami, dużo daje przy słabszych komputerach. A co do odtwarzacza to jak działa film na jakims to na innym też musi działać (oznacza to że kodeki są wporządku dobrane tylko cos z odtwarzaczem). Ostatnio miałem problemy z Allplayerem, filmy chodziły na wszystkich innych odtwarzaczach testowałem na kilku. Odinstalowanie allplayera, reset komputera i ponowna instalacja załatwiła sprawę.
  • #6 2868670
    seba22
    Poziom 12  
    Ja też kiedyś tak robiłem, czyli ffdshow + ac3 filter. Do czasu kiedy niektóre filmy przestały się uruchamiać(inne kodeki)... Zainstalowałem wtedy subedit-a+codecpack i wszystko hula aż miło popatrzeć :D Zainstalowałem go i polecałem naprawdę wielu osobom i nikt nie miał żadnych problemów z odtwarzaniem filmów. Inna sprawa jeżeli chodzi np. o pliki .3gp lub .rmvb (inne kodeki) ale koledze chodzi o pliki .avi Pozdro
REKLAMA