logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radeon 9550 Tv Out. Poprawny schemat. Kolorowe pasy na TV.

AoT_Hunter_PL 28 Lip 2006 23:31 1441 4
REKLAMA
  • #1 2860403
    AoT_Hunter_PL
    Poziom 21  
    Ocena: 47
    Witam mam problem z wykonaniam kabelka Tv Out do tego radeona kożystam ze schematów zamieszczonych na elektrodzie (jest ich kilka rodzajów)

ja już nie wiem który jest poprawny nie moge złapać obrazu tylko ciągle jakieś kolorowe pasy przeplanatne na Tv.

Czy muse jeszcze regulawać jakieś częstotliwości odświeżnania.

Jeśli ktoś ma sprawdzony schemat dokładny i bezbłędny do tego radeona prosiłbym o pomoc.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Dodano po 4 [godziny] 51 [minuty]:

OK uruchomilem z jednego schematu juz tego Tv outa ale co z tego jak po pewnym czasie chyba wyjscie tv Out mi padło >>> nie raguje teraz na ustawienia w windowsie ( chba e gdzies zablokowalem) ale watpie wyjscie tv out wogole napięcia zadnego nie daje >> i co teraz zrobic :/
  • REKLAMA
  • #2 2861057
    ArthurCC
    Poziom 23  
    Ocena: 63
    Moge napisać tylko że wyjścia TVOUT są bardzo wrażliwe na podłączanie i odłączanie - trzeba odłączać jeden ze sprzętów od sieci i anteny (ma wisieć w "powietrzu". Miałem tak w GeForce i kilku znajomych też. Teraz odłączam TV od wszystkiego i dopiero podłączam. Po prostu lubią padać. mam nadzieję że to tylko coś w ustawieniach. Może wywal sterowniki, podłącz TV i zainstaluj ponownie. Powodzenia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2871919
    AoT_Hunter_PL
    Poziom 21  
    Ocena: 47
    dzięki wielkie bede probował w wolnym czasie właśnnie masz rację że wszystko powinno się odłanczać troszku to bezmyślnie w pośpiechu robiłem bo mi nie wycgodziło z montowaniem tych przejściówek dużo jest schematów ale zawsze są w nich jakies chaczyki albo mało tłumaczenia.

A ja znowu nie jestem zawansowanym elektronikiem dop sie ucze narazie można powiedzieć ze amator który niewiele wie :)

Ale na blędach czlowiek sie uczy

pozdrawiam i dzięki wam wszystkim za wsparcie

o dalszych postępach bede informowal :)
REKLAMA