logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Buczenie w zestawie Laggiero 5.1 przy niskim i wysokim wzmocnieniu

savicol 24 Cze 2003 05:37 1225 5
REKLAMA
  • #1 261422
    savicol
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich!
    Mam dziwne objawy buczenia w zestawie głośnikowym kompa. Buczenie owo jest słyszalne tylko przy skręconym na zero lub bliskim zeru wzmocnieniu oraz przy wzmocnieniu bliskim maksymalnemu oraz maksymalnym. Konfiguracja sprzętowa to - SB Live 5.1 oraz zestaw głośnikowy Laggiero 5.1. Zgóry wielkie dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 261503
    jarobro
    Poziom 12  
    Wymień kondensator filtrujący w zasilaczu prawdopodobnie zwarty lub stracił pojemność
  • REKLAMA
  • #3 261559
    henryk61
    Poziom 21  
    Ocena: 57
    Jesli nie ma kondensatorów na mostku prostowniczym to dołóż np.10nf lub 22nf na każdą z diód równolegle. Widziałem zestawy głośników które buczą tak jak wspominasz właśnie z braku tych kondensatorów.
  • REKLAMA
  • #4 263539
    detonator
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    ja tylko z mala uwaga do henryka61 - do ciebie nallezy chyba polowa serwisu elektroda :P z tymi 240 megami filesow :)))))

to racja , kondensatory pewnie stracily pojemnosc, a tak wogle to uwaga do autora - nie dawaj na maxa tych glosniczkow przy maksymalnym sygnale - to bedize gorzej niz hiroshima
  • REKLAMA
  • #5 263609
    Hrabol
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    a kompa masz uziemnionego czy nie??? jesli masz to kondzioly poszly a jesli nie masz to jest to przebicie z zasilacza kompa i idzie po kablu sygnalowym
  • #6 267898
    savicol
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wszystkim wielkie dzieki za porady. Jutro sprawdze zasilacz w kompie.
REKLAMA