logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Galaxy 2.3 DOHC - Klimatyzacja działa tylko przy włączonym wentylatorze

artbar 02 Sie 2006 22:28 4078 4
REKLAMA
  • #1 2874757
    artbar
    Poziom 2  
    Witam

Mam dwa problemy , może mi ktoś coś doradzi.Pierwszy to klima (klmatronik)najpierw działała tylko jeżeli był zimny silnik lub przy właczonym wentylatorze gdy temperatura silnika była za wysoka teraz działa tylko przy włączonym wentylatorze od silnika.W serwisie klimatyzacji stwierdzilki że po stronie gazu jest ok.Prawdopodobnie sterownik klimatronika jest zepsuty.Jak można go tanio sprawdzić.
    Drugi problem przy zamykaniu auta z pilota nie zamykająsię otwarte okna, a powinny.Nie można też zamknąć okien kluczykiem od strony kierowcy( przytrzymując go dłużej) w reszcie zamków ta funkcja działa.
    Będę wdzięczny za porady
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2875355
    diesel5857
    Poziom 21  
    Ocena: 185
    co do klimy to jeżeli są jakieś błedy w klimie to załączeniu zapłonu miga cały panel klimatronica - wtedy trzeba podłączyć VAG-a i sprawdzić co jest nie tak

co do zamka to tak jak pisał wcześniej kolega padają często mikrostyki w zamku ale to też można stwierdzić po diagnozie VAG-em
  • REKLAMA
  • #4 2877736
    artbar
    Poziom 2  
    Zgadza si e.Czasami po włączeniu zapłonu wyswietlacz mruga przez kilkanascie sekund.Dzięki wiem gdzie zaczynać.

Regulamin pkt 10.9. Popraw temat. <Błażej>
  • #5 4016912
    xcore_rkalu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    ja mam podobną sytuacje podłaczyłem VAG i pokazuje szkodzony moduł sterujący, czy to jest sterownik klimatyzacji ten z wyswietlaczem i przyciskami czy gdzes jeszcze jest jakis modu sterujący ?
REKLAMA