logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Motoroli V3x za pomocą Smart Clip?

N_O_K_T_E_L 03 Sie 2006 15:44 1277 8
REKLAMA
  • #1 2876712
    N_O_K_T_E_L
    Poziom 14  
    a wiec tak chce zrobic simlocka pod tespointem oczywiście (robie go dobrze ) odczytuje mi ją jako v3x a nie jako sblank
    wyskakuje mi current phone "razrv3x"does not much selection"v3x" jestes pewien że chcesz rozpocząć procedurę odblokuj przez tespoint
    jak zatwierdze
    Szukanie telefonu... znaleziono Motorola Phone (RAZRV3x), Otrzymywanie "zczytywanie" interfejsu testowego... OK
    Model RAZRV3x
    Firmware R25221LD_U_85.83.E7P
    Odczyt informacji OK
    Przełączanie w tryb flash... OK [S Flash Rainbow POG]
    Czytanie wersjii boot telefonu... 6.71
    Tworzenie boota... nieudane

miał ktoś coś takiego?
  • REKLAMA
  • #2 2876776
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    no cóż chyba znowu przyjdzie nam rozprawiczyć twoją słuchawę (mam taka nadzieję) na początek stara śpiewka czy bateria jest full tzn. woltmetrem bez obciążenia w granicach 4.00V jeśli tak to jak mykniesz ją w tryb flash to musi sie pokazać komunikat na LCD Bat OKI transfer USB gotowy to teoretycznie wsio w pariadkie jeżeli twierdzisz że TP robisz prawidłowo pozwolę sobie mimo wszystko zwrócić Ci uwagę że może nie do końca spróbuj ponownie i tak na marginesie ciupałem ostanio L6 które zawsze szły od sztycha ale trafiła kosa na kamień tłukłem ja pól dniuwki bo stale wywalał smart-moto podobny komunikat do Twojego
    informuj o postepach tylko jak zawsze pisz szczególowo ew. sereeny zawsze pomogę

regards fantomas
  • REKLAMA
  • #3 2876904
    network1
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    jak bedziesz miał wysylanie boota to natychmiast odłącz TP jesli to nie pomoze to odlacz go po 2sek przy wysylaniu boota a jezeli to nie pomoze to trzymaj go caly czas przy wysylaniu boota
  • REKLAMA
  • #4 2877868
    N_O_K_T_E_L
    Poziom 14  
    kombinowałem 4 godziny mam 10 szt na dwóch próbowanych to samo więc boję sie dalej patrzec motki z włoch prosto z salonu . może ktoś miał coś takiego?
  • #5 2878172
    ZAJCEWW
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Dzisiaj robiłem V3x z włoskiej 3 i poszło bez problemów. Telefon nowy, prosto ze sklepu. Używam smartmoto w wersji 1.21 i wykrywa mi bez problemów jako sblank.
    Jaką masz wersję smartmoto i jaka wersja bootloadera? Jeszcze mi klient nie odebrał telefonu to jak coś rano porównam to co mam w moim przypadku.
    Sorry za moje niedopatrzenie, mam tą samą wersję boot loadera i ta sama wersja firmware.
    W jakim momencie puszczasz testpointa?
  • REKLAMA
  • #6 2878269
    N_O_K_T_E_L
    Poziom 14  
    trzymam aż znajdzie fon ale próbowałem na rózne sposoby zawsze to samo znajduje v3x
  • #7 2878841
    ZAJCEWW
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Możliwe że robimy tak samo:
    -podlączam testpoint
    -podaję zasilanie
    -wyszukaj telefon
    -odlączam testpoint
    -unlock i flash

Zobacz może to jest kwestia wersji SMARTMOTO
  • #8 2878880
    network1
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    proponuje ci wejsc na stronke www.smart-clip.pl wejsc tam na forum i zagadac do allgsm albo bezposrednio na jego gg
  • #9 2878883
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    dokladnei robie tak samo jak zajceww 100% skutecznosci,

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Motorola V3x za pomocą Smart Clip i testpointa. Telefon jest wykrywany jako "RAZRV3x" zamiast "sblank", co powoduje błąd "current phone does not match selection". Proces odczytu informacji, przełączania w tryb flash i czytania bootloadera przebiega poprawnie, jednak tworzenie boota kończy się niepowodzeniem. Sugerowane jest sprawdzenie pełnego naładowania baterii (około 4.00V bez obciążenia) oraz prawidłowego wykonania testpointa. Wskazano różne metody odłączania i podłączania testpointa podczas wysyłania boota, aby uniknąć błędów. Jeden z użytkowników potwierdził, że na podobnym modelu L6 występowały podobne problemy z komunikatem Smart-Moto. Inny użytkownik wykonał odblokowanie V3x z włoskiej sieci 3 bez problemów, używając Smartmoto w wersji 1.21, gdzie telefon był wykrywany jako sblank. Zalecane jest porównanie wersji oprogramowania Smartmoto i bootloadera oraz momentu zwolnienia testpointa. Możliwe, że problem wynika z różnic w wersjach oprogramowania lub procedurze testpointa. Sugerowano kontakt z forum Smart-Clip lub bezpośrednio z serwisem Allgsm w celu uzyskania wsparcia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA