logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować simlock w V3re z bootem 0C.C1 za pomocą Smart-Clip?

pawelecc 06 Gru 2007 13:22 3652 21
REKLAMA
  • #1 4557556
    pawelecc
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Witam. Trafiła mi się do odblokowania V3re z bootem 0C.C1. Mam kabelek Smart TP po przyłożeniu do TP program SMARTMOTO ver.2,45 pokazuje informację ze nie znaleziono telefonu. Czy ta wersja boota jest obsługiwana przez smar-clip? Posiadam S-Card. Jak sobie z tym poradzic? Dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 4557562
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    Poszukaj, było już to opisywane. W razieczego wklej loga z całej operacji. A 0C.C1 jest jak najbardziej obsługiwalna przez SC z S-card.
  • #3 4557567
    pawelecc
    Poziom 15  
    Możesz podać linka? Bo szukałem i nic nie znalazłem.......
    Udało mi się skomunikowac lecz ma problem z odblokowaniem

Szukanie telefonu... znaleziono S Flash Neptune LTE2, Otrzymywanie "zczytywanie" interfejsu testowego... interface nie znaleziony
    Przełączanie w tryb flash... OK
    Czytanie wersjii boot telefonu... C.C1
    czas wejścia wyjścia przekroczony
  • #4 4557645
    kubakuba77
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    Witam, gdy ci sie telefon zrestartuje i będzie pisało o wprowadzaniu w tryb flash, musisz szybko wyciągnąć baterie, włożyć i wprowadzić ręcznie w tryb flash, potem smartTP i reszta procedury.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4558252
    magic
    Poziom 14  
    Trzeba właśnie bez baterii robić, zasilanie krokodylkiem przez Smart TP... i przykładaj żółty testpoint
  • #6 4559247
    dariuszj
    Poziom 20  
    Ocena: 68
    Najpierw podłączamy fona z zasilaniem z krokodylka i dajemy prepare smart TP. Po skończonej operacji rozbieramy wycinamy dziurę w ekranie podłączamy kabel USB, zasilanie z krokodylka przykładamy Igłę do Testpointa i dajemy search, potem unlock i dalej według komunikatów. Cała filozofia. Należy pamiętać, że wszystkie motki robione ze Smart TP zaczynamy robić od Prepare Smart TP oczywiście ta operacja bez żadnych Testpointów.
  • #7 4559778
    apap
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    dariuszj napisał:
    wycinamy dziurę w ekranie podłączamy kabel USB, zasilanie z krokodylka przykładamy Igłę do Testpointa i dajemy search, potem unlock i dalej ....... bez żadnych Testpointów.

Ciężko to pojąć, i co właściwie chciałeś przekazać?
  • REKLAMA
  • #8 4560549
    Zbycho9
    Poziom 20  
    apap napisał:
    dariuszj napisał:
    wycinamy dziurę w ekranie podłączamy kabel USB, zasilanie z krokodylka przykładamy Igłę do Testpointa i dajemy search, potem unlock i dalej ....... bez żadnych Testpointów.

Ciężko to pojąć, i co właściwie chciałeś przekazać?

Wiercimy dziurkę i całą procedurę jedziemy na TP bez TP odkrywcza solucja muszę spóbować nie wiem czy mi ręka wytrzyma poza tym trzeba mieć jeszcze jedną żeby trzymać TP odłączyć telefon podłączyć ponownie no i jeszcze klikać ok w programie

- Kabel do V3 podłaczasz do telefonu
    - Pod coma Smart TP
    - Zasialnie do płyty idzie z Smart TP
    - odczekujesz ok 5 sekund dajesz serch
    - potem odznaczasz odpowiednią wersję w prepare phone i dajesz prepare smart TP
    - robi bacupy i w pewnym moęcie prosi o wykonanie odpowiednich czynności robisz to podłączasz TP i puszczasz dopiero kiedy program ci każe prowadzi jak za rączkę.
    unlock ..ok
    Pozdrawiam
  • #9 4560955
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    czytam tak te wasze posty i myślę że ten biedak co ma problem to i tak z tego nic nie skumie wiec postaram sie wyjasnic jasno jak powinna przebiegac procedura zdjecia smoka w v3re za pomoca smartclipa
    1.podłaczamy smart clipa i scard po czym uruchamiamy smartmoto
    2.podłaczamy właczony telefon do portu smartclipa i klikamy "szukaj"
    3.telefon zostanie wykryty
    4.przechodzimy na zakładkę "prepare phone"
    5.wybieramy model v3re zaznaczny "ptaka" przy unlocking i klikamy
    "prepare phone via smart tp"
    6.program zacznie swoje i dopiero wówczas poprosi nas o odłaczenie
    telefonu i podłaczenie smart tp
    7.rozbieramy słuchwę i po kolei
    a) podłaczamy smart testpoint to rj45 smartclipa
    b) podłaczemy kabel do telefonu
    c) podłaczmy czerwony krokodylek do plusa na pcb
    d) podłaczmy szpilkę z primary testpoint ( ta żółta) do tp na pcb i
    klikamy OK w smartmoto
    e) telefon zostanie wykryty z bootem 0.00
    UWAGA!! należy odpiąc LCD od płyty głównej
    8. procedura odblokowania bedzie w toku
    9. odłaczmy tp wówczas jak smartmoto nas o tym ponformuje
    10. czekamy do zakończenia procesu odblokowania

wot wsio

regards fantomas
  • #10 4561025
    dariuszj
    Poziom 20  
    Ocena: 68
    Właśnie o to mi chodziło. Najpierw robimy "prepare" bez podłączonego TP, dopiero jak program poprosi podłączamy. Może trochę chaotycznie opisałem, ale jeśli ktoś chce, może z tego wyciągnąć odpowiednie wnioski. Ja nikogo nie pytałem o wskazówki. Uważnie przeczytałem instrukcję w jęz. angielskim. Z tego co zrozumiałem problemy wynikają z tego, że co niektórzy procedurę zaczynają od razu z podłączonym TP i Unlock, bez uprzedniego Prepare.
  • #11 4803788
    wojtek krasucki
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Czesc trafiła sie taka do simloka,daje prepare,zaczyna ją mielić,robi backup zaczyna przełączac w tryb flesz i wywala komunikat"sprawdz czy bateria w telefonie jest naładowana" oczywiście bateria na full i tak za każdą próbą podłączenia. miał ktoś taki przypadek?
  • #12 4803892
    magic
    Poziom 14  
    Ja prepare robię na zasilaniu ze SmartTP od początku do końca i jest wszystko OK. Jeszcze raz warunek do wydajny prądowo zasilacz do SmartClipa.
  • REKLAMA
  • #13 4979489
    bacaking
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Jakie macie napięcie na wyjściu Smart TP??
  • #14 5594496
    labik
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Po prepare jak każe podłaczyć telefon zasilaniem ze smarta i po podłaczeniu TP mam cały czas "Phone not found". Napięcie na czerwonym kabelku na początku ok 3v a później 0.5v. Zasilacz na 100% bardzo wydajny. Co jeszcze pokombinowac ??
  • #15 5594598
    veedo
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    wojtek krasucki napisał:
    Czesc trafiła sie taka do simloka,daje prepare,zaczyna ją mielić,robi backup zaczyna przełączac w tryb flesz i wywala komunikat"sprawdz czy bateria w telefonie jest naładowana" oczywiście bateria na full i tak za każdą próbą podłączenia. miał ktoś taki przypadek?

ja mam taką właśnie motorolkę i nie wiem co z nią robić, leży i kwiczy teraz i czeka na boskie uzdrowienie, grzać nie ma sensu bo nowy telefon

Cytat:
    Po prepare jak każe podłaczyć telefon zasilaniem ze smarta i po podłaczeniu TP mam cały czas "Phone not found". Napięcie na czerwonym kabelku na początku ok 3v a później 0.5v. Zasilacz na 100% bardzo wydajny. Co jeszcze pokombinowac ??

ale to najpierw podłączyć możesz bez test pointa telefon, testpoint dopiero jak wywali komunikat, po prepare chyba nie odłączasz telefonu?
  • #16 5627127
    Venom_84
    Poziom 21  
    wojtek krasucki napisał:

mam to samo sprawdzam na 2 zasilaczach, prubuje zasilanie z krokodylka i z naladowanej na maxa batteri i nadal ten sam error...
  • #17 5627291
    dankos
    Poziom 13  
    to jeszcze spróbuj z zewnętrznego zasilacza. napięcie ustaw 4.3V masę zasilania można ze smart clipem połączyć przez płytę główną telefonu.
  • #18 5635450
    veedo
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Ja już poradziłem sobie z taką motorolką, poprostu się zrobiła po którejś próbie i tyle
  • #19 5640948
    Venom_84
    Poziom 21  
    dankos napisał:
    to jeszcze spróbuj z zewnętrznego zasilacza. napięcie ustaw 4.3V masę zasilania można ze smart clipem połączyć przez płytę główną telefonu.

Lipa, nadal to samo robilem na zasilaczu lab. i na bateri naladowanej na maxa.
  • #20 5641001
    dziekanone
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    Próbuj na smart tp a nie na zasilaczach czy baterii.
  • #21 5656811
    Venom_84
    Poziom 21  
    dziekanone napisał:
    Próbuj na smart tp a nie na zasilaczach czy baterii.

@dziekanone przecież mi o to chodzi ze na smart TP mi wywala taki komunikat i dlatego kombinuje na zasilaczach i bateri
  • #22 5660248
    dankos
    Poziom 13  
    jakie podawałeś maksymalnie napięcie zasilania? aktualizowałeś smarta?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy odblokowania simlocka w telefonie Motorola V3re z bootloaderem 0C.C1 za pomocą narzędzia Smart-Clip i kabla Smart TP. Boot 0C.C1 jest obsługiwany przez Smart-Clip z S-Card. Procedura wymaga wykonania operacji "prepare phone" w programie SmartMoto bez podłączonego testpointa (TP), a następnie po komunikacie programu podłączenia TP i zasilania krokodylkiem (Smart TP). Należy odpiąć wyświetlacz LCD od płyty głównej, podłączyć kabel do telefonu, czerwony krokodylek do plusa na PCB, a żółtą igłę do testpointa. W trakcie procedury często pojawiają się problemy z wykryciem telefonu ("Phone not found") lub błędy związane z zasilaniem, dlatego ważne jest stosowanie wydajnego zasilacza Smart TP z napięciem około 4.3V. Wskazane jest szybkie wyjęcie i ponowne włożenie baterii podczas przełączania telefonu w tryb flash. Niektórzy użytkownicy zgłaszają trudności z komunikacją i błędy timeout, jednak po kilku próbach procedura może się powieść. Kluczowe jest przestrzeganie kolejności kroków i dokładne podłączenie testpointa oraz zasilania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA