logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laguna immobilajzer. Uruchomienie auta w trybie awaryjnym.

r21 04 Sie 2006 11:57 3403 8
REKLAMA
  • #1 2879230
    r21
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam mam Lagune 98r. 1.8 benzyna , z immo.. w kluczyku transponder, posiadam jeden komplet kluczy i drugi dorobiłem bez immo... , czy jest możliwość uruchomienia tego auta w trybie awaryjnym wpisując kod . - dzięki
  • REKLAMA
  • #2 2879279
    maciejwawa
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    gdzie chcesz wpisac kod??
  • REKLAMA
  • #3 2879842
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1656
    Ponoć jest chociaż osobiście nie trenowałem. Problem że w RENAULT jest kilka sposobów wprowadzania kodu zależnie od modelu. Oczywiście musisz posiadać ten kod.
  • #4 2879856
    omanbik
    Poziom 10  
    Ocena: 20
    gdy wpiszesz kod immo jest wylaczone i po sprawie...ale wtedy juz wszystkie drzwi mozesz zamknac i otworzyc tylko przyciskiem w tunelu taka niedogodnosc... a poza tym to wszystko gra
  • REKLAMA
  • #5 2880416
    Sławek62
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Sądzę,że bez serwisu się nie obędzie. Przede wszystkim, to oni Tobie muszą podać kod. Następną sprawą to jest to, że nie wszystkie modele były wyposażane w możliwość samodzielnego wprowadzania kodu.
  • #6 2880487
    r21
    Poziom 14  
    dzwoniłem do serwisu - jest opcja odłączenia immo.. kodem w tym modelu tylko trzeba do nich pojechać bo przez telefon nie chcą podać - dole muszą z kroić, czy ten kod jest inny dla każdego numeru seryjnego auta czy uniwersalny?, może ktoś zna ten kod i jak go się wprowadza?

Pisz immo,przez dwa "m"
  • REKLAMA
  • #7 2881235
    krbl
    Poziom 17  
    Ocena: 40
    witam
    jeżeli podasz numery z kluczyka (trzeba rozebrać)
    to może coś poradzimy
  • #8 2882238
    r21
    Poziom 14  
    Po rozebraniu kluczyka nie ma żadnego numeru , tylko scalak PCF7931XP i płytka z nadajnikiem podczerwieni.
  • #9 2883510
    krbl
    Poziom 17  
    Ocena: 40
    to przykro ja nie pomogę
    szukaj kogoś kto poda ci z nr vin.
    albo trzeba dobrać się do sterownika.
    POZDRAWIAM

Podsumowanie tematu

✨ Właściciel Renault Laguna z 1998 roku, silnik 1.8 benzyna, pyta o możliwość uruchomienia auta w trybie awaryjnym poprzez wpisanie kodu, pomijając immobilizer (immo) w kluczyku z transponderem. W dyskusji wyjaśniono, że w Renault istnieje kilka metod wprowadzania kodu zależnie od modelu, jednak konieczne jest posiadanie właściwego kodu, który zwykle udostępnia serwis. W tym modelu immobilizer można dezaktywować kodem, ale wymaga to wizyty w serwisie, ponieważ kod nie jest podawany telefonicznie i jest przypisany indywidualnie do numeru seryjnego pojazdu (VIN). Po wpisaniu kodu immo jest wyłączone, lecz wtedy zamykanie i otwieranie drzwi odbywa się wyłącznie przyciskiem w tunelu. Klucz bez immo nie umożliwia samodzielnego uruchomienia auta. Próba znalezienia numerów z kluczyka nie powiodła się, gdyż klucz zawiera scalak PCF7931XP i nadajnik podczerwieni, bez widocznych numerów. Wskazano, że ewentualne rozwiązanie wymaga dostępu do sterownika lub numeru VIN pojazdu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA