logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać kod immo do Renault Laguna 1995 1.8? Kluczyk nie działa

RenaToni84 30 Maj 2013 18:34 3513 9
REKLAMA
  • #1 12363112
    RenaToni84
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie. Mam problem jaki nie jeden z was miał, mianowicie jakimś cudem rozkodował mi się kluczyk od centralnego oraz immo gdyż auto nie chce odpalić. Na początku myślałem ze to wina baterii. Po 1h poszukiwaniach oweJ baterii wymieniłem ją ale z miernym rezultatem ( tzn. żadnym). Byłem w 3 serwisach Renault i żaden nie podał mi kodu do zakodowania kluczyka, stwierdzając ze to tajemnica Renault. Dlatego też prosił bym kogoś kto mógłby ten kod uzyskać. Oczywiście jestem w stanie się odwdzięczyć za te poświęcenie w postacie PLN. Bardzo liczę na waszą pomoc. Numery które posiadam do Renatki:

Numer z kluczyka - V32E513-7B8,
    Numer VIN - VF1B56AK512824279.

Osoby które są w stanie mi pomóc proszę o info na meila m-kozuchowski(_at_)wp.pl
    Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12363170
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5038
    Kod z naklejki?
    W lagunie powinna być naklejka w pilocie.
  • REKLAMA
  • #3 12363197
    RenaToni84
    Poziom 9  
    Witam. Napisałem. Co prawda jest napisane kluczyk, a miało być numer z pilota. Ok napisze jeszcze raz

Numer z naklejki pilot - V32E513-7B5
    Pzdr
  • #4 12363354
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6387
    A na zegarze miga EKG, pilot nadaje w podczerwieni ?
    Nic nie piszesz o tym.
  • #5 12363392
    RenaToni84
    Poziom 9  
    Pan "Gral1" udzielił mi już informacji i jestem mu za to wdzięczny. Tak mam na podczerwień a na zegarach miga kontrolka. Po uzyskaniu kodu od w/w P.Grala1 i wciśnięciu gazu i ilości przycisku robiąc to 4 razy odpaliłem auto i zgasiłem. Wyciągnąłem kluczyk ze stacyjki i próbowałem załączyć centralkę, tyle że bez efektu. I teraz nie wiem czy coś nie tak zrobiłem przy kodowaniu czy jest osobny kod na centralkę??
  • REKLAMA
  • #6 12363412
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5038
    Nie dokodowałeś pilotów.
    Po wprowadzeniu kodu naciśnij guzik na pilocie i jak UCBIC przyjmie go d pamięci to zamknie się centralny zamek.
  • #7 12363466
    RenaToni84
    Poziom 9  
    Sprawdzę jeszcze raz zakodować autko i wcisnąć guzik na pilocie. Zobaczę czy uda mi się tą operacje wykonać. Tylko szczerze patrząc na to realnie fajna blokada przed uruchomieniem autka przez postronne osoby. Dziękuje Panom za błyskawiczną odpowiedź a co najważniejszą trafną.
  • REKLAMA
  • #8 12807561
    swietlik.pl
    Poziom 2  
    Witam też chciałbym podpiąć się pod temat. Potrzebuje pomocy w uzyskaniu cztero-cyfrowego kodu PIN do immobilaisera.
    nr VIN pojazdu - VF1B56ZK513615980
    nr z naklejki w pilocie - R660637=7HO
    bardzo proszę o pomoc. Napewno się odwdzięczę, auto jest mi niezbędne do pracy a nie mogę się nim poruszań.
    kontakt Piotrek - 601085468 prosze o sms a napewno oddzwonie. Pozdrawiam i czekam na pomoc.
  • #9 12807758
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6387
    grala1 napisał:
    Po wprowadzeniu kodu naciśnij guzik na pilocie i jak UCBIC przyjmie go d pamięci to zamknie się centralny zamek.

O ile pilot nadaje a odbiornik odbiera i przekazuje pod deske sygnał.
    Pilot można sprawdzić aparatem foto, a odbiornik organoleptycznie.
  • #10 13209001
    cristofer1977
    Poziom 1  
    Witam,mam podobny problem,proszę o pomoc.Rok temu padł mi 1 kluczyk a teraz 2,bez 4cyfrowego kodu nie odpalę. nr z kluczyka to VB7A9D8-AT5 a vin to VF1B56ZK513815159 proszę o info na krzys1977(_at_)poczta.onet.pl bardzo dziękuję

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik Renault Laguna 95r. 1,8 zgłasza problem z rozkodowanym kluczykiem do centralnego zamka oraz immobilizera, co uniemożliwia uruchomienie pojazdu. Po wymianie baterii w kluczyku i konsultacjach w serwisach Renault, nie uzyskał kodu do zakodowania kluczyka. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie naklejki z kodem na pilocie oraz potwierdzają, że pilot powinien działać w podczerwieni. Użytkownik uzyskał pomoc od innego uczestnika, co pozwoliło mu na częściowe rozwiązanie problemu, jednak nadal ma wątpliwości co do kodowania centralnego zamka. Inni użytkownicy również poszukują kodów PIN do immobilizerów swoich pojazdów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA