logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odbierać sygnał z kilku satelit na tunerze Ferguson 6318 z obrotnicą?

mikser78 07 Sie 2006 14:26 1593 4
REKLAMA
  • #1 2889144
    mikser78
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam

Czy do Ferdków np.6318 i anteny np. 90cm dokupując obrotnicę będę mógł odbierać z kilku satelit i jak ma się sprawa odbioru na drugim tunerze podczepionym do głównego poprzez przelot antenowy?
    Prosze o wyczerpujące informacje, gdyż nie mam wiadomości o układach telewizji Sat.

Pozdrawiam
    Marek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2889692
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    @GALILEO, po co mu monoblock skoro chce kupić obrotnicę?! @mikser78, na antenę zakładasz jeden konwerter, w menu tunera uaktywniasz albo opcję USALS albo DiseqC 1.2 albo coś o zmotoryzowanej antenie (zależy od tunera, nazwy bywają różne), musisz podać położenie geograficzne, ustawić prawidłowo antenę razem z obrotnicą i możesz cieszyć się oglądaniem kanałów z całego nieba. Sam korzystam z tunera TripleDragon + obrotnica DiseqC Moteck SG2100 i mam dostępne satelity od pozycji 75 stopni wschód do pozycji 45 stopni zachód, dalej na wschód zasłania mi blok.
  • REKLAMA
  • #5 2890845
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    @GALILEO, obrotnica sama zatrzymuje się na poszczególnych pozycjach sat, monoblok nie jest do niczego potrzebny.
REKLAMA