Witam! 2 dni temu kupiłem 17" monitor LCD Belinea 101730C i dziwi mnie jedno w jakości obrazu. Mianowicie przy rozdzielczości 1024x768 filmy, gry czy nawet teksty są rozmyte i nieostre. Przy wyższej rozdzielczości (1280x1024, czyli niby optymalnej) tekst wygląda lepiej ale jak wiecie wszystko jest strasznie małe. Natomiast jakość filmów czy gier wygląda podobnie- kontury postaci są "poszarpane", a na filmach widać straszną pikselozę (czego nie było widać na starym 14" CRT nawet w najniżeszj rozdzielczości). Próbowałem różne ustawienia kontrastu i ostrości i nic to nie daje.
Co może w tej sprawie pomóc? Może kabel DVI i nowsza karta graficzna i procesor? Bo jeśli wymiana tych elementów nie pomoże to nie wiem co już zrobić.
Podstawowe dane monitora:
czas reakcji 8 ms
kontrast 600:1
odświeżanie max 75 Hz
jasność 300 cd
Pomóżcie, bo wymiana procesora (a przy tym i płyty głównej) i karty grafiki to spory wydatek.
Co może w tej sprawie pomóc? Może kabel DVI i nowsza karta graficzna i procesor? Bo jeśli wymiana tych elementów nie pomoże to nie wiem co już zrobić.
Podstawowe dane monitora:
czas reakcji 8 ms
kontrast 600:1
odświeżanie max 75 Hz
jasność 300 cd
Pomóżcie, bo wymiana procesora (a przy tym i płyty głównej) i karty grafiki to spory wydatek.