logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

tv kv-x2931d trinitron - zielony ekran z zielonymi paskami

szkolniak 12 Sie 2006 20:22 1754 3
REKLAMA
  • #1 2909634
    szkolniak
    Poziom 2  
    Witajcie, to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc.
    Zaposiadłem dzisiaj wyzej wymieniony telewizor, jestem zielony w tym temacie.
    Gdy właczam tv, to dluga sie nagrzewa zanim wyswitli sie obraz, gdy go wlacze ekran jest zielony i widac zielone paski, widoczne nawet gdy wyswietla sie na nim film (kolory sa mdle ale to chyba normalne w przypadku styarych tv). Gdy sciszam lub zglasniam dzwiek to slychac trzaski (czytalem na forum, ze to moze byc wina koncowek od fonii, ale zapytam ;). Na koniec dodam, ze magnezuje sie bardzo po wlaczeniu i wylaczeniu. Jak myslicie da sie cos z nim zrobic czy przez okno i nie zawracac sobie glowy. Troche mi na nim zalezy bo ma 29 cali;)
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2909661
    Hammer111
    Poziom 28  
    Ocena: 20
    Witam.Przykro mi ale z opisu wynika,że kineskop juz swoje przeżył i nastał jego koniec.Możesz ewentualnie delikatnie podkręcić G2 gdy właczysz TV i wtedy obraz pokaże się szybciej l,ub też podnieś napięcie żarzenia ale na wiele to się nie zda.pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 2909749
    szkolniak
    Poziom 2  
    Dzieki, tzn. ile pociagnie mowimy o miesiacach, czy moze kilka latek??
    Jakie sa koszty regeneracji lub kupna nowego kineskopu???
    pozdrawiam
  • #4 2909868
    jozlab
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Regeneracja około 500zł moim skromnym zdaniem lepiej kupić nowy TV nie koniecznie sony.
REKLAMA