Witam. Ostatnio spotykam sie z problemem z moja plyta glowna. Mianowicie chodzi o to, ze pewnego razu wlaczylem gre i od tamtej pory po zawieszeniu kompa nic nie dzialalo. Komp sie nie wlaczal, ani nie formatowal...Po formacie spod drugiego dysku wogole sie nie wlaczal, tylko 2 razy "pipnal" i stal w miejscu. Nie wiem co oznaczaja te "pipniecia". W kazdym razie zanioslem kompa do serwisu, a tam piowiedzieli, ze wcale plyta nie chodzi i ze komp nawet nie ruszal. Wcisneli mi druga plyte, ta naszczescie odzyskalem, lecz nie wiem czy jest ona napewno zepsuta. Podobno sprawdzali ja ze wszystkimi komponentami i w ten sposob wysnioskowali, ze wlasnie plyta jest "padnieta". Jak sam moge sprawdzic czy dziala??
Drugim problem to nowa plyta...Jest to asrock k7vt6-c. Zainstalowalem windowsa, znalazlem w necie sterowniki(bo oczywiscie nie dostalem razem z plyta:() zainstalowalem je i normalnie wszystko chodzilo, dopuki nie zainstalowalem sterownikow ATI od karty graficznej po czym komp zaczal sie samoczynnie resetowac, a po ponownym uruchomieniu wyskakiwal blad...w szczegolach wyczytalem, ze sterowniki ATI sa przyczyna zaklucenia systemu...Na poprzedniej plycie uzywallem tych samych sterownikow i wszystko bylo OK. Co moze byc tego wina?? Jak moge to naprawic?? Formatowalem juz dysk i znowu jest to samo.
Prosze o pomoc
Z gory dziekuje i Pozdrawiam
Maxim03
Drugim problem to nowa plyta...Jest to asrock k7vt6-c. Zainstalowalem windowsa, znalazlem w necie sterowniki(bo oczywiscie nie dostalem razem z plyta:() zainstalowalem je i normalnie wszystko chodzilo, dopuki nie zainstalowalem sterownikow ATI od karty graficznej po czym komp zaczal sie samoczynnie resetowac, a po ponownym uruchomieniu wyskakiwal blad...w szczegolach wyczytalem, ze sterowniki ATI sa przyczyna zaklucenia systemu...Na poprzedniej plycie uzywallem tych samych sterownikow i wszystko bylo OK. Co moze byc tego wina?? Jak moge to naprawic?? Formatowalem juz dysk i znowu jest to samo.
Prosze o pomoc
Z gory dziekuje i Pozdrawiam
Maxim03