logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E365 - miga LCD po aktualizacji softu, brak reakcji na włączanie

Kylo1991 15 Mar 2006 17:54 1724 11
REKLAMA
  • #1 2418001
    Kylo1991
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam!!!
    Mam problem z motorola e365 która pewnego dnia się mi zawiesiła i się nie chciała włączyć. Wgrałem softa najnowszego i telefon się nie włączy a jak się wciska klawisz power to miga LCD(jest tylko podświetlenie lcd) i telefon się nie włączy.
    Co może być przyczyną??
    Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2782100
    milunio
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam !
    Przyczyną może byc zły soft !
  • #3 2782228
    xion6456
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    wygrzej kosc flesza i powinna smigac
  • #4 2799380
    Rafał20
    Poziom 23  
    Ocena: 5
    witam:) mam podobny problem:)
    wygrzałem płytę i teraz po wcisnieciu POWER wyświetlacz cały czas podświetla sie na Bioło.. nic wiecej..
    co mam robic dalej??
    pozdrawiam!!!!
  • REKLAMA
  • #5 2803218
    Kylo1991
    Poziom 12  
    zrobiłem wszystko. Dalej nic nie działa, świeci się tylko wyswietlacz na biało. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #6 2803223
    Rafał20
    Poziom 23  
    mam to samo :( kto nam pomoże co dalej zrobić??? :):)
  • REKLAMA
  • #7 2803248
    leszekraczka
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Czesc..Dupa a nie soft.....Miałem to samo... Wygrzałem pod żarówką i pomogło...Poszukaj moich postów...
  • #8 2803257
    Rafał20
    Poziom 23  
    leszekraczka, widzialem Twoje posty. ja wygrzewałem Hot airem.. spróbuje zmienic soft, tylko najpierw musze poszukać preróbke kabla :)
  • #9 3405412
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Witam, mam podobny przypadek, koma po grzaniu wywala biały wyswitlacz. Czasami sie załączy hellomoto i zwis, dwa razy mi sie załączyła raz to działała tylko że chciałem wyczyścić szybkę rozkręciłem jak skręciłem kome juz sie nie chciała załączyć. A drugi raz to nie było sim dawałem cyferki i po chwili sie zawiesiła. Teraz to czasami sie załączy hellomoto albo biały wyświetlacz. Co proponujecie ? Nie mam już w ogóle pomysłów :/ Soft w komie jest dobry co potwierdza, jedne załączenie sie go, czasmi teraz wyskakuje Instaled Sw !! i sie wyłącza
  • #10 3406700
    Rafał20
    Poziom 23  
    moze byc uszkodzona płyta lub procesor
  • #11 3407740
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    A macie jakieś pomysły co mógłbym spróbować ? Bo jak raz sie załączyła to działała normalnie do puki jej nei wyłączyłem i otworzyłem obudowy,Teraz jak próbuej załączyć pojawia si ę tło hellomoto i koniec, najbardziej mnie dziwi że sie raz załączył i było ok. Jakbym nie ruszał nic to by działał :cry:
  • #12 3608975
    Kylo1991
    Poziom 12  
    Telefon rozebrałem na części.
    POZDRAWIAM

Podsumowanie tematu

✨ Motorola E365 po aktualizacji oprogramowania nie uruchamia się poprawnie – po wciśnięciu przycisku power ekran LCD miga lub pozostaje podświetlony na biało, a telefon nie reaguje. Możliwe przyczyny to uszkodzony lub nieprawidłowy soft, uszkodzenie kości flash lub płyty głównej, a także problemy z procesorem. Próby rozwiązania problemu obejmowały ponowne wgranie oprogramowania, wygrzewanie płyty głównej lub kości flash (np. pod żarówką lub gorącym powietrzem), jednak efekty były różne – czasami telefon uruchamiał się na krótko, wyświetlając logo "hellomoto", po czym zawieszał się lub wyłączał. W niektórych przypadkach rozebranie telefonu nie przyniosło poprawy. Problem może wymagać diagnozy sprzętowej, zwłaszcza płyty głównej i procesora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA