logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić S-E K750i CID 49 po nieudanym simlocku SemcToolem?

kruqo 18 Sie 2006 13:39 1727 6
REKLAMA
  • #1 2927505
    kruqo
    Poziom 10  
    Witam,
    czy jest JUż jakiś patent by postawić S-E K750i CID 49 - SemcToolem bez TP po nieudanym simlocku tym że programem ?
    Mam wersje 8.6 i 8.7
  • REKLAMA
  • #2 2927747
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 88
    Mówisz o USB smarcie ? Czy o setoolu ? Bo Zulea na 100% robi smoki z K750 CID49 sam robiłem chyba ze 3 szt. Robi to bez TP i tylko trochę trzeba w odpowiednich momentach wyciągać i wkładać baterię ( program to podpowiada) . Smoka robisz czytając NCK nie DIRECT . Z ciekawości 1 próbowałem przez DIRECT i padł . Ale dał sie zbudzić .
    podłącz go pod Zulusa wersja 8,7 i zrobi Ci go .
  • REKLAMA
  • #3 2928388
    kruqo
    Poziom 10  
    Mówie o USB-SMARCIE skoro da się go postawić tym, to poproszę o jakąś solucje bo ja nie wiem jak to zrobić, trzeba flaszować cały tel. main+fs itd. ??
  • #4 2928611
    balar
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    kruqo napisał:
    Mówie o USB-SMARCIE skoro da się go postawić tym, to poproszę o jakąś solucje bo ja nie wiem jak to zrobić, trzeba flaszować cały tel. main+fs itd. ??

A owszem zobacz ktorego masz flesha potem sciagnij fo z supportu i zrob full flesha i bedzie smigac jak nowo narodzony mozesz miaec problemy z customizacjia ale poradzisz sobie tylko trosze kombinowania!!:)
  • REKLAMA
  • #5 2929225
    Cyrano
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    balar napisał:
    kruqo napisał:

A owszem zobacz ktorego masz flesha potem sciagnij fo z supportu i zrob full flesha i bedzie smigac jak nowo narodzony mozesz miaec problemy z customizacjia ale poradzisz sobie tylko trosze kombinowania!!:)

A mógłbyś rozwinąc ten temat? Bo mnie nie udało się postawic przez 3 dni USBSmartem, również z test pointem, w najlepszym przypadku miałem "Błąd konfiguracji". Dopiero SETool go uzdrowił. A kolejny K750 z CID49 czeka na jakąś aktualizację Zulei...
  • #6 2930195
    kruqo
    Poziom 10  
    No właśnie, a można dokładniej ? z czym trzeba pokombinować
    Wywala mi coś takiego:

Flash CID: 49
    Phone KEY: A1_DB2010_49_RED
    OTP CID: 49
    Phone IMEI:
    Flash ID: 890D
    Switch phone ON
    Write Flashloader CID49
    Waiting to finish
    Switch phone ON
    Start Flashloader CID49
    Reading flash CXC version
    Version: R1CA021_CXC1250036_EU_3_CL
    Send FLASH application
    Write GDFS Flashloader
    Switch phone ON
    Start GDFS Flashloader
    Setup GDFS Loader
    Clear all SP locks
    Switch phone ON
    Write Flashloader CID49
    Waiting to finish
    Switch phone ON
    Start Flashloader CID49
    Send FLASH application
    Recover first flash part
    ERROR: CXC version not supported for recovery! Please flash MAIN, FS, Complete with any files from Support Area then make Unlock again to solve this error!

ps. z tego co wyczytałem na gsmhosting nie da się go postawić USB-SMARTEM ( wersji R1CA021 CID 49) przynajmniej na chwile obecną.
    Tylko Cruiser albo MT-Box go rusza.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 2930822
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    MT-BOX przez flaszowanie plikiem all_in_one a Cruiser szybciej nawet jeśli masz błąd konfiguracji to chyba bez fleszowania.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu naprawy telefonu Sony Ericsson K750i z CID 49 po nieudanym simlocku wykonanym programem SemcTool. Użytkownicy wskazują, że przywrócenie telefonu bez użycia test point (TP) jest trudne, zwłaszcza dla wersji firmware R1CA021 CID 49. Metoda USB-SMART nie działa poprawnie, często pojawia się błąd konfiguracji lub komunikat o nieobsługiwanej wersji flasha. Zalecane jest użycie narzędzi takich jak Zulea (wersja 8.7), które potrafią naprawić "smoki" K750 CID49 bez TP, choć wymaga to odpowiedniego momentu wyjmowania i wkładania baterii oraz flaszowania pełnego firmware (MAIN + FS). Alternatywnie, skuteczne są boxy serwisowe MT-BOX (flaszowanie plikiem all_in_one) oraz Cruiser, które radzą sobie nawet przy błędach konfiguracji i nie wymagają TP. Wskazano, że przywracanie odbywa się poprzez odczyt kodu NCK, a nie metodą DIRECT, która może uszkodzić telefon. Problemy z customizacją po flaszowaniu są możliwe, ale do rozwiązania przez użytkownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA