logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć simlocka z Siemens A50 soft v07 bez rozbierania telefonu?

Gobb 01 Lip 2003 21:26 1666 6
REKLAMA
  • #1 271447
    Gobb
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Mam Siemensa A50 soft v07 działa w Plusie..jak mogę usunąc mu simlocka?Wiem ze musze go rozebrac ale nie wiem gdzie znajduje sie Test Pint na płycie głwonej.?Czy istnieje jakas inna metoda zeby ten phone pozbył sie simlocka.Dziękuje i Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 271482
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    zobacz nowego ksie machnie na 100 tylko nie wiem czy z testpointem czy bez.
  • REKLAMA
  • #3 271487
    golo
    Poziom 16  
    Musisz dać test point do masy , zrobić unlock i zdjąć test pointa.
    Programy do loka znajdziesz w sieci.

test point A50 :
    Załączniki:
    • a50 test point.zip (184.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 271830
    Cobra
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    po zdięciu locka musowo jest rozłączyć tespoint???? Jak nie to czym to grozii?
  • REKLAMA
  • #5 272160
    golo
    Poziom 16  
    Z test pointem jest większy pobór i bateria pada po 1 dniu.
  • #6 277213
    Cobra
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    warto wiedzieć :)

Podsumowanie tematu

✨ Aby usunąć simlocka z telefonu Siemens A50 z softem v07 działającego w sieci Plus, konieczne jest użycie test pointu na płycie głównej, który należy podłączyć do masy podczas procesu odblokowania. Po wykonaniu unlocka test point musi zostać odłączony, ponieważ pozostawienie go podłączonego powoduje zwiększony pobór prądu i szybkie rozładowanie baterii. Programy do zdejmowania simlocka są dostępne w sieci. Metody bez rozbierania telefonu nie zostały potwierdzone, a odblokowanie bez test pointu jest niemożliwe. Użytkownicy potwierdzają skuteczność metody z test pointem, także na wersji softu v07 i niższych, stosując narzędzia takie jak Jordik do wersji softu 10.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA