logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam wektorowego projektu PCB do Gainclone na LM3886 lub LM3875

august_ 31 Sie 2006 23:14 3209 9
REKLAMA
  • #1 2975010
    august_
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    Witam!
    Od 3 dni szukam projektu pcb do Gainclone.. niestety wszystko co znajduję to jpg i gify - nic wektorowego.
    Chciałbym zrobić to na płytce - porządnie zaprojektowanej.
    Oczywiście mogę to zrobić sam wzorując się na tych gifach które znalazłem, ale może jednak uda mi się tego uniknąć.
    Jeśli tu nie znajdę pomocy - tak właśnie zrobię..
    Tak więc - jeśli ktoś ma projekt pcb do gainclone, na LM3886 lub 3875 to bardzo proszę o udostępnienie.
    Pozdrawiam i dziękuję
    august
  • REKLAMA
  • #2 2975405
    zabex
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Odbierz PW ;) Pozdrawiam.
  • #3 2975453
    august_
    Poziom 27  
    zabex napisał:
    Odbierz PW ;) Pozdrawiam.

Dzięki, ale to tylko schematy.
    Temat nadal otwarty.
  • REKLAMA
  • #4 2975505
    zabex
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    Przepraszam, mała pomyłka ;) PCB wysłane. Pozdrawiam.
  • #5 2978149
    august_
    Poziom 27  
    Dzięki.
    Trochę to zaawansowany projekt jak na moje wymagania. Obawiam się, że z GC ma to już niewiele wspólnego, niemniej jednak jest to już coś co może się kiedyś przyda - przekazuję 25pkt.

Szukam czegoś bez preampa - może jeszcze ktoś coś ma?
  • #6 2990020
    alnus
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    pogoogluj trochę, kiedyś jak nie wiedziałem co to takiego to "gainclone", trafiłem na stronę pomysłodawcy i był tam wzór płytki. jak znajdziesz to samo co ja, to będziesz miał z pierwszej ręki. swoją drogą projekt jest tak prosty, ze równie dobrze możesz go ładnie odrysowac pisakiem wprost ze schematu i jak się postarasz to też będzie dobrze
  • REKLAMA
  • #7 2990605
    august_
    Poziom 27  
    alnus napisał:
    pogoogluj trochę, kiedyś jak nie wiedziałem co to takiego to "gainclone", trafiłem na stronę pomysłodawcy i był tam wzór płytki. jak znajdziesz to samo co ja, to będziesz miał z pierwszej ręki. swoją drogą projekt jest tak prosty, ze równie dobrze możesz go ładnie odrysowac pisakiem wprost ze schematu i jak się postarasz to też będzie dobrze

Oj googlałem sporo.
    Kontaktowałem się nawet z Peterem Danielem - jednak on przekazał mi projekt płytki w jpg ze wszystkimi warstwami.
    Znalazłem sporo projektów w formacie wektorowym, ale żaden jakoś mi nie podpasował..

Chyba faktycznie pójdę za Twoją radą i przerysuję płytkę, ale w programie do pcb.

Pozdrawiam
    august
  • #8 2991025
    alnus
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    można i tak, będzie ładniej, choć dla jednego egzemplarza chyba szybciej byłoby pisakiem
  • REKLAMA
  • #9 3008611
    Rae
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Tak się zapytam- po co płytka?,aby klopot - przecież GC to 3 rezystory i 2 kondensatory przy układach na kanał.
  • #10 7564125
    Poti89
    Poziom 11  
    odkopuje temat.moj mail mjto(_at_)wp.pl za dobra plytke gotowa do termotransferu dam 100 pkt.pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano wektorowego projektu PCB do wzmacniacza Gainclone opartego na układach LM3886 lub LM3875. W dyskusji pojawiły się propozycje przesłania schematów i projektów PCB, jednak dostępne materiały często były w formatach rastrowych (jpg, gif) lub zbyt zaawansowane w stosunku do oczekiwań. Użytkownik próbował kontaktować się z twórcą Gainclone, otrzymując jedynie pliki w formacie jpg z warstwami PCB. Wskazano, że projekt Gainclone jest na tyle prosty, iż można go samodzielnie odrysować i zaprojektować w programie do PCB. Pojawiła się też sugestia, że dla pojedynczego egzemplarza szybciej może być wykonanie płytki ręcznie pisakiem. Dyskusja podkreśliła prostotę układu Gainclone, który składa się głównie z kilku rezystorów i kondensatorów na kanał. Na koniec pojawiła się oferta wymiany gotowego projektu PCB na punkty w forum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA