logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subwoofer z wbudowanym wzmacniaczem do Audi A3 2001 - jak podłączyć?

ADAXX 04 Wrz 2006 19:52 4364 12
REKLAMA
  • #1 2986932
    ADAXX
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    Witam. Mam Audi A3 2001r w którym nie ma orginalnej instalacji audio. Są tylko seryjne głośniki w przednich drzwiach. w tylne drzwi i radyjko sam założyłem ale chciałbym założyć jeszcze jakis mały subwoofer z wbudowanym wzmacniaczem. Przymierzam sie do zakupu orginalnego subwofera audi ale nie wiem jak one działają. czy są takie które nie wymagają systemu BOSE i nie chodza na magistrali CAN? Czy wszystkie modele takie są? A jesli nie to jakie wymagają prostej instalacji i jak taka instalacja wygłąda.
    Np takie cos:

http://allegro.pl/item124287431_oryginalny_subwoofer_audi_a3_tuba.html
    lub:
    http://www.allegro.pl/item124983592_tuba_audi_a3_sedan.html

Tylko nie mam pojecia czy to sa aktywne czy nie i ich wlasciciele tez nie wiedza.jak to sie sprawuje i podłącza do instalacji własnej.

Za wszelkie sugestie wielkie dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 2987198
    qscgu
    Poziom 34  
    Ocena: 50
    daruj sobie te oryginalne, proponuje jakas porządna skrzynke z glosnikiem + wzmacnaicz ale musisz powiedzie ile masz na to pieniedzy
  • REKLAMA
  • #3 2987233
    ADAXX
    Poziom 13  
    dodatkowa skrzynka odpada. potrzebuje miejsce i nie chce czegos co bedzie slychac 100m od auta, chce zeby cos poprawilo gleboki bas w srodku i to wszystko...
  • #4 2987253
    Majkminator
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    jak nie chcesz wofera do baganika to proponuje porządny system odseparowany na przód najlepiej pod wzmak może być power bass np i też będziesz mieć fajny basik , pewnie lepszy niż z tego orginalnego czegoś z audi
  • #5 2987308
    ADAXX
    Poziom 13  
    to nie jest moj sprzet i nie moja decyzja o tym jaki sprzet tam bedzie ale interesuje mnie czy one maja wewnętrzne wzmacniacze i czy ma ktos schematy połączeń...
  • #6 2987328
    qscgu
    Poziom 34  
    a co to za problem zabudowac glosnik w miejcu przeznaczonym na kolo? czyli tam gdzie sa fabryczne subwoofery umiejscowione, powiedz ile pieniedzy i tamte fabryczne pewnie nie maja wzmacnaicza w kazdym razie sa watpliwej jakosci i ja bym czegos takiego nie kupil
  • #7 2987352
    ADAXX
    Poziom 13  
    akurat te skrzynki montuje sie w nadkolu. ile kasy? nie za duzo max 150 zl wiec nie wiem czy cos pożadnego w tej cenie mozna kupic.
  • REKLAMA
  • #8 2987415
    qscgu
    Poziom 34  
    uuu za 150zl to nic ciekawego nei mozesz kupic moze solinga za 130zl a glosnik ? :D chyba ukradniesz, nie wiem ale chyba nie pozostaje nic innego jak kupno oryginalnego
  • REKLAMA
  • #9 2987834
    brati
    Poziom 23  
    Szkoda kasy. Jak kupowalem audi A6 mialem w wyposazeniu taki subwoofer razem z systemem bose, gralo beznadziejnie.
  • #10 2994617
    ADAXX
    Poziom 13  
    A co myslicie o tym? Miał ktos kiedys okazje zeby posłuchac jak to sie sprawuje???

www.allegro.pl/item124831871_subwoofer_pod_siedzenie_boschmann_gw_wysylka_0zl.html
  • #11 2994739
    qscgu
    Poziom 34  
    to niestety jest shit!, nigdy glosniczek 15cm nie da ci takiego basu jak sub bo taki jest w tym wynalazku
  • #12 2998518
    Pipul
    Poziom 11  
    to jest kau.
    zainwestuj w dobry system przedni i daj piec - wytlum drzwi i sie zniszczysz
    mi autem trzesą dls-y, mimo ze one zazwyczaj do basu nie są stworzone.
    zdr.
  • #13 3067302
    ADAXX
    Poziom 13  
    Kolejne pytanie związane z tubą audi z innej z aukcji: http://www.allegro.pl/item130704740_tuba_audi_a3_jbl.html

Posiadam w tej chwili radio Kenwooda wiec nie wiem czy mogę podłączyć w/w tubę do niefabrycznego radia. Nie mam również orginalnej instalacjki audio w aucie. Znacie może wyprowadzenia tej kostki lub macie może jakąś przejściówke żebym mogł podłączyć tubę od audi do radia kenwood? z gory dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy instalacji subwoofera z wbudowanym wzmacniaczem w Audi A3 z 2001 roku bez oryginalnej instalacji audio, gdzie są tylko seryjne głośniki w przednich drzwiach. Użytkownik rozważa zakup oryginalnego subwoofera Audi, ale nie jest pewien, czy modele te wymagają systemu BOSE lub magistrali CAN, oraz czy są aktywne (z wbudowanym wzmacniaczem). Wskazano, że oryginalne subwoofery Audi często są niskiej jakości i mogą nie mieć wzmacniacza, a ich podłączenie do niefabrycznego radia (np. Kenwood) wymaga znajomości wyprowadzeń kostki lub przejściówki. Propozycje alternatywne to zakup porządnej skrzynki z głośnikiem i wzmacniaczem, jednak ograniczenia budżetowe (ok. 150 zł) utrudniają znalezienie dobrego rozwiązania. Wskazano, że subwoofery montowane w nadkolu (tuby) są aktywne, ale ich jakość i sposób podłączenia są często niejasne. Krytykowano małe subwoofery pod siedzenie (np. Boschmann 15 cm) za słaby bas. Zalecano inwestycję w dobry system audio z osobnym wzmacniaczem i tłumieniem drzwi dla lepszego efektu basu. Pojawiło się pytanie o kompatybilność tuby Audi A3 JBL z radiem Kenwood i możliwość zastosowania przejściówki do podłączenia bez oryginalnej instalacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA