Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pomoc przy podłączeniu audio w samochodzie

makako 05 Sep 2006 12:31 1569 3
    makako
    Level 10  
    Witam wszystkich. Jestem tu nowy, ale często czytuję to forum.
    Ponieważ kończę kompletować sprzęt proszę o radę jak to podłączyć najlepiej tak żeby grało normalnie bez zbędnych niespodzianek.
    Samochód to kombi v40 volvo z przodu mam zamontowane 13 cm Infinity 5000CS Reference w drzwiach i wysokotonowe na kokpicie pod maskownicami, a z tyłu na półce dwa eliptyczne Infinity 9603i Reference.
    Do tego mam dwa wzmacniacze Audisona LR3041 i LR 72. Wiem, że to już trochę starocia.
    Radyjko mam firmowe volvo HU-605 taka mini wieża (podobno alpine w środku) i generalnie gra ładnie.
    Proszę o rade jak to wszystko podłączyć. Czy wzmacniacze obydwa montować z tyłu czy nie, jakich kabli użyć i czy ma to szanse w miarę przyzwoicie zagrać?
    brzo2a
    Level 18  
    Audioson to bardzo dobry sprzęt nie ważne ze stary..
    zobacz czy w radiu masz mozliwość podpięcia 2 wzmacniaczy (2 chincze x2) jeżeli są to podpinasz pod to wlaśnie czincze i puszczasz do bagaznika bo będzie najwygodniej pózniej trzeba pociągnać kable prądowe najelpiej do akk bezpośrednio (w innym progu niz chinche żeby nie zakłucało)
    kable możesz kupić Dietz na allegro 20mm2 powinno wystarczyć.
    powinno przyzwoicie zagrać ;]
    makako
    Level 10  
    W radyjku mam wyjście na 4 kanały (bo sam je wyprowadziłem - jast zaprojektowane, ale fabrycznie wyciągają je w modelu wyższym hu655).
    brzo2a
    Level 18  
    no to podłaczasz te chincze pod wzmacniacz i puszczasz je razem z głośnikowymi w prawym progu
    a zasilające w lewym progu (lub odwrotnie:))
    co do masy to są raczej 2 szkoły:
    1.plus i masa razem od Akk
    2.Plus od akk masa do blachy

lepszym jest rozwiązanie nr.1 ale przeciągnac 2 kable 20mm2 bedzie cieżko :) zależy od chęci i zapału