logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka moc 6 głośnikow do wzmazniacza 4 x 50 W Pioneer

uzacz 05 Wrz 2006 23:09 1250 5
REKLAMA
  • #1 2991323
    uzacz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Jaką moc głośników mam dobrać do radioodtwarzacza Pioneer DEH 2820 MP MOSFET 4 x 50 W (Moc wyjściowa DIN 4 x 27 Watt) w golfie III ( w desce2x10 , w drzwiach p. i t. 4x16,5 ) tak aby wszystko grało OK.
    Proszę o pomoc bo sie na tym mało znam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2991954
    Kry_H
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Witam.

Znasz się lepiej niż większość użytkowników samochodowych sprzętów, bo podałeś moc DIN (która i tak jest zawyżona). Kup sobie do tyłu jakiekolwiek markowe głośniki 6x9, wszystkie wytrzymają moc radia. Do przodu musisz kupić na pewno mniejsze, pewnie okrągłe i najczęściej droższe głośniki. Radia samochodowe mają tak naprawdę nie wielką moc i głośniki produkowane współcześnie na pewno sobie z nią poradzą.
    Pamiętaj tylko jedną dobrą radę: Nie kupuj głośników na giełdach i w innych tego typu miejscach bo nie będziesz z nich zadowolony. Idź do dużego sklepu, będziesz miał możliwość odsłuchu i porównania brzmienia poszczególnych modeli.
    Oczywiście nie musisz wydawać fortuny, ale oszczędność w audio zazwyczaj nie popłaca i lepiej dołożyć kilka złociszy i kupić markowy sprzęt niż żałować wyżucenia pieniędzy w błoto.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2999631
    uzacz
    Poziom 11  
    Dzieki za pomoc. 6x9?? jak mam to zrozumiec ? :) Konkretnie chodzi mi o to żeby ktoś mi podał wartości mocy głośników (W) :) i jakie sa dobre głosniki nie za drogie :) ??
  • REKLAMA
  • #4 2999767
    sheeeep
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Moc jest małoważna tak jak kolega Kry_H napisał do takiego radia. Każde to ztrzymają. A jakie to trzeba przejść się po sklepie odsłuchać sobie które Ci dobrze brzmią i są wmiare w cenie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2999768
    Kry_H
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Witam.

6x9 to rozmiar głośników. Tu masz link na Allegro:
    http://www.allegro.pl/5174_6x9_.html?id=5174&view=gtext&order=p&change_view=1

Co do mocy to tak jak już napisałem wszystkie markowe będą odpowiednie.

Cytat:
    jakie sa dobre głosniki nie za drogie Smile ??

Na Allegro zobaczysz że jest mnóstwo głośników a i ceny nie są przerażające. Ja jednak radziłbym najpierw odsłuchać głośniki przed ich kupnem ponieważ "rozrzut" brzmienia samochodowych przetworników jest ogromny.

Pozdrawiam.
  • #6 2999869
    uzacz
    Poziom 11  
    OK dzięki za pomoc :)
REKLAMA