Witam mam VW Passata B4, problem tkwi w centralnym zamku, otóż gdy przekręcam kluczyk nic się nie dzieje, wyczytałem że do tych siłowników są pompki powietrza jak rozpoznać czy ja ową pompkę mam, a jeżeli tak gzdie ona się znajduje.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammaciej123 napisał:-a jak nie ma "P" to co elektryczny?,nie wypisuj bzdur,wszystkie passaty b4 mają zamek pneumatyczny i innego nie widziałem[i o ile pamiętam nie mają też wewnętrznego przycisku zamykania],w bagażniku w boczku jest kompresor i zacznij od niego,sprawdz czy dostaje zasilanie do kostek,czy dostaje impulsy sterujące z drzwi na przewodach szarym i zielonym i czy faktycznie płytka nie jest zalana[chociaż ta przypadłość bardziej dotyczy golfa3],zacznij od tego czy masz zamek centralny bo w b3 były wersje bez zamka,ale b4 raczej miały wszystkie,najłatwiej sprawdzisz to lokalizująć rureczki pneumatyki wchodzące do każdych drzwi przez przelotki,jeżeli ich nie masz,to nie masz oryginalnego zamka[chyba,że dokładany]Na przycisku od zamykania dzwi jeśli jest literka "P" to jest pneumatyk. szukaj w bagażniku.