logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 - brak możliwości nawiązywania i odbierania połączeń

kubekm15 17 Wrz 2006 15:08 2515 12
REKLAMA
  • #1 3029039
    kubekm15
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich i proszę o pomoc.
    Więc tak telefon ma zasięg wszystko chodzi normalnie lecz nie da się z niego zadzwonic po 3 sekundach wybierania numeru wyskakuje komunikat "połączenie nie udane", nie da się również do niego zadzwonic jest poza zasięgiem. Czy to soft czy wchodzi w grę hot?
    pomocy!!!
  • REKLAMA
  • #2 3029058
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Wklep ten kod i będzie OK z połączeniami wychodzącymi *101*11*99# zadzw.
    Co do przychodzących to dziwna sprawa, ale pierwsze zadziałaj z tym kodem a potem będziemy myśleć dalej.
    pozdr
  • #3 3029133
    kubekm15
    Poziom 11  
    nic to nie pomogło a komunikat był "Niedostępny"
  • REKLAMA
  • #4 3029382
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    nie pomoglo bo nie masz simplusa:)
    to teraz menu/ustawienia/ustawienia polaczen/moje ID/wszystkie polaczenia i zmien na pokazuj...pomoglo?
  • #5 3030618
    kubekm15
    Poziom 11  
    zmieniłem na "pokaż ID" i nic dalej tak samo. Myślę że wina tkwi na płycie może ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat ale pamiętejcie że tel znajduje sieć i ma pełny zasięg. Proszę o pomoc a ja napewno się odwdzięczę. Acha i jeszcze coś pod 112 też nie dzwoni
  • #6 3031034
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Coś mi tu pachnie zablokowanym numerem imei, skąd masz ten telefon?
    pozdr
  • REKLAMA
  • #7 3031146
    kubekm15
    Poziom 11  
    Telefonik jest z allegro i miał urwany zawias razem z taśmą łączącą wyświetlacze więc przełożyłem płytę do innego telefonu, acha no i widzę że był wymieniany mikrofon.
    Dzięki wszystkim kto odpisuje
  • REKLAMA
  • #8 3031166
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    dysponujesz jakims boxem typu tornado i jakas nokia dct3 np 3310 ;) ??
    jak tak tak to daj znać a jak nie to idz do jakiegos znajomego z takim sprzętem sprawdzi czy to blokada imeia :)
    pozdrawiam
  • #9 3031202
    kubekm15
    Poziom 11  
    Zaraz idę z tym tel. na boxa. A co wtedy jak będzie imei zablokowany?
    panowie jeszcze coś odkryłem, przy wybieraniu jakiegoś numeru nie ma zakłóceń w innych urządzeniach jak np. głośniki komputerowe (czyli jak by końcówka mocy nadajnika) i co wy na to:)

Dodano po 3 [godziny] 23 [minuty]:

Wymieniłem soft zmieniłem imei na smart clipie i dalej to samo ale teraz trudniej znajduje sieć i skacze zasięg. Może ktoś posiada serwisówkę albo wie który to układ jest za to odpowiedzialny?
  • #10 3618645
    bregande
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Miałem identyczny problem i również był problem przy połączeniach przychodzących (to tak a propos wypowiedzi, że to dziwne). Kod pomógł, także dziki chłopaki, mogę Was polecać innym z podobnym problemem. Pozdrawiam
  • #12 3718430
    zbok
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    a moze wejdz w USTAWIENIA>USTAWIENIA POLACZEN i sprawdz opcje ROZMOWA I FAX jesli jest wlaczona to wylacz ja

Pozdrawiam
  • #13 4528245
    rusex
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    witam mam podobny problem przy motoroli v3i, nie można na nią zadzwonić ani z niej zadzwonić. po 2 sekundach wyłancza. i przy telefonie tej drugiej osoby pojawia sie dziwny dziek i czas stoi w miejscu odliczający długość rozmowy??? co to może być???????????

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Motorola V3, który mimo pełnego zasięgu nie pozwala na nawiązywanie ani odbieranie połączeń – po kilku sekundach pojawia się komunikat "połączenie nieudane" lub "Niedostępny". Próby rozwiązania problemu obejmowały wpisanie kodu *101*11*99# oraz zmianę ustawień wyświetlania ID rozmówcy, jednak bez skutku. Telefon pochodzi z Allegro, był uszkodzony mechanicznie (urwany zawias i taśma łącząca wyświetlacze), a płyta główna została przełożona do innego egzemplarza. Podejrzewano blokadę IMEI, co potwierdzano testami na urządzeniach serwisowych typu box Tornado i Smart Clip, jednak zmiana IMEI i softu nie rozwiązała problemu, a dodatkowo pogorszyła stabilność zasięgu. Wskazano możliwość uszkodzenia płyty głównej lub układu odpowiedzialnego za obsługę połączeń. W dyskusji pojawiły się sugestie sprawdzenia ustawień połączeń (np. wyłączenie opcji "Rozmowa i fax") oraz udostępniono link do serwisówki Motorola V3. Podobne problemy zgłaszano także dla modelu Motorola V3i, gdzie połączenia były przerywane, a rozmówca słyszał zakłócenia i dziwne dźwięki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA