logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SIEMENS MC60 - telefon nie włącza się po podłączeniu do komputera przez COM

angelmike 17 Wrz 2006 16:00 1823 14
REKLAMA
  • #1 3029189
    angelmike
    Poziom 2  
    Mam kabel do portu COM, chcialem podlaczyc sobie telefon do komputera, znalazlem na tej stronie temat o oprogramowaniu do tego telefonu. Wszedlem w link sciagnalem program i wlaczylem. Telefon sie wylaczyl a po 15 min program przerwal prace. Teraz telefon nie chce sie wlaczyc. Nie wiem co sie stalo. Mogl sie spalic ?
  • REKLAMA
  • #2 3029214
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1399
    Polecam strone www.fks.pl
    Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 3029355
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    spalić raczej nie. poszukaj o martych mc60
  • #4 3029771
    angelmike
    Poziom 2  
    Kurcze,mam nadzieje, że naprawa nie będzie dużo kosztować - o ile będzie możliwa. Gdyby ktosmial jakies sugestie, prosze o pomoc.
  • #5 3030635
    meverick1
    Poziom 11  
    Chyba najprościej będzie polecieć go full-em przez Martecha :], zapłacisz gościowi w serwisie 20zł a problem będzie z głowy.Po co tak kombinawać z darmowymi programami które tylko ubijaja eeprom w e-goldach:) Pozdro MARTECH USER:)
  • REKLAMA
  • #6 3030654
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Ktore darmowki ubijaja epromw e-goldach? Chyba SST z niespodzianka albo jakis All In One Unlocker ;) Uzyj Jokera albo Frei (poszukaj na forum o naprawianiu martwych mc60 - pospolita usterka - temat pojawia sie kilka razy w tygodniu).

pozdrawiam
  • #7 3030679
    adminx
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    mam taki fajny program do MC 60 wez odpal go i daj UNLOCK i po tym na 99% wstanie a jak nie to daj WRITE FLASH i wgraj mu flesha i na 10000000% wstanie w zaczniku program i tu masz link do czystego flasha http://patching-world.com/download.php?c=fullbackup,fubu
    Załączniki:
    • Siemens MC60.rar (26.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 3030694
    adminx
    Poziom 13  
    Ja kiedys tsk zrobiłem bo zabrkło prondu na 64% wszyscy juz mówili ze po telefonie tylko TWISTEREM można go uratowac a ja to zrobiłęm zwykłym kabelkiem na com'a tym programem
  • #9 3043595
    jck85
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Sciagnij oryginalny Firmware ze strony siemensa wersje 10 i poprostu podlacz telefon do portu com i uruchom aktualizacje!! powinno wgrac od nowa soft i wszystko dzialac jak nalezy!! Raczej unikaj oprogramowania z nieznanych zrodel zadko kiedy dobrze dzialaja!!
  • #10 3043619
    Quasarek
    Poziom 17  
    @jck85
    Mozesz mi powiedziec jak rozpoznajesz te z nieznanych zrodel?I czym sie roznia od innefo flasha powiedzmy z supportu martecha?

@angelmike
    Rozgladnij sie dobrze po elektrodzie bo bylo juz o tym nie raz.LUb oddaj do komisu, bedziesz mial spokojniejsza glowe.
  • #11 3043644
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2079
    @ angelmike daruj sobie próby reanimacji bo sam tego fona nie postawisz. Po pierwsze swup już mu nic nie pomoże a chcąc go fleshować musiałbyś zrobić TP i mieć trochę wiedzy a widzę, że jej nie posiadasz. Zrób jak radzą inni: udaj sie z nim do komisu/serwisu zapłacisz 25-30 zł. i będzie po problemie.

@ adminx nie pisze się postów jeden pod drugim lecz jest taka opcja jak "zmień"
    pozdr
  • #12 3043666
    jck85
    Poziom 11  
    Quasarek
    Nie twierdze ze wszystkie inne wersje sa nie dobre, bo wszystkich nie udalo mi sie sprawdzic:) Wiem tylko z doswiadczenia z przed paru miesiecy ze wiele dziwnych wersji typu V11, V12 nie sprawdzily sie ani troche mimo rzekomych ulepszen - byly niestabilne a niekiedy wogole nie dzialaly, jak jest odnosnie softu martecha czy jakichs innych nowych nie wiem! Wiem tylko ze ten oryginalny ze strony siemensa jest sprawny szybki i raczej bez wad! Pobawic sie innymi tez zawsze mozna jesli ma sie na to czas ale jezeli komus zalezy na sprawnym i pewnym sofcie tyo naprawde polecam ten fabryczny!! :)

Pozdrowienia
  • #13 3044314
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 178
    @ tino2003 jesli telefon zostal uwalony swupem to w 80% przypadkow udaje sie postawic go ponownie swupem (o ile nie zostal uwalony bootcore), wystarczy zaznaczyc pierwszego skipa, i kliknac czerwona sluchawka
  • #14 3060414
    adminx
    Poziom 13  
    Witam

Potrzebuje eeprom do siemens mc60. Mam tak owego siemens z standardowym objawem po sofcie i simlocku dolej to samo potrzebny mi epprom jakby ktos miał prosze zapodajcie....
  • #15 3061107
    jck85
    Poziom 11  
    Tutaj masz eeprom z mojego telefonku :) Mysle ze bedzie dobry!! Jakbys dodatkowo potrzebowal programik do wgrania tego na telefon to znajdziesz go tutaj:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic78466.html#627870

sprawdzony dobry program do simlocka, flashu, eeprom, i firmware - czyli do wszystkiego;) Chyba najprostszy w obsludze a skuteczny!!:)

Powodzenia !!!
    Załączniki:
    • eeprom.bin (256 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik podłączył telefon Siemens MC60 do komputera przez port COM, używając odpowiedniego kabla i oprogramowania znalezionego w sieci. Po uruchomieniu programu telefon się wyłączył i po przerwaniu pracy programu nie chce się włączyć. W dyskusji zalecano unikanie oprogramowania z nieznanych źródeł, wskazując na oryginalny firmware Siemens w wersji 10 jako najbardziej stabilny i bezpieczny do ponownej instalacji. Sugerowano użycie narzędzi takich jak Martecha, Joker, Frei lub SWUP do flashowania i odblokowania telefonu, a także możliwość pełnego przywrócenia oprogramowania (full flash) z wykorzystaniem dostępnych na forum plików EEPROM i firmware. W przypadku braku doświadczenia zalecano oddanie telefonu do serwisu lub komisu, gdzie za niewielką opłatą można przywrócić funkcjonalność urządzenia. Wspomniano o typowych problemach z uszkodzeniem EEPROM i konieczności wykonania TP (test point) przy zaawansowanym flashowaniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA